Rónai György

Közeleg a Near Field Communication technológia bevezetése

A Philips bejelentette, hogy az új Near Field Communication (NFC) technológiáját a Samsung máris alkalmazni fogja, méghozzá az egyik új mobiltelefonjában ez lényegében egy rövidtávú drótnélküli kommunikációs megoldást takar.

Az NFC technológia különféle érintkezés nélküli összeköttetési és felismerési technológiákból fejlődött ki. A megoldás néhány centiméteren belül 13,56 MHz-es frekvencián valósít meg Bluetooth szerű kommunikációt. Az NFC technológiát elsőként a mobiltelefonokban köszönthetjük majd. Az NFC révén mobil készülékeink segítségével kezelhetünk majd bankjegykiadó automatákat, jegyet válthatunk a tömegközlekedési eszközökre, magyarán biztonságos, elektronikus fizetőeszközként leválthatja akár a bankkártyákat is amellett, hogy még elektronikus beléptető-rendszerekhez is jó lehet.


Az online zeneboltból kiválasztunk egy számot, és letöltjük közvetlenül a telefonra


Majd odamegyünk a Philips Streamium magnónkhoz, és az lejátsza az adott dalt

A Samsung mobiltelefonok, és egyéb, a Philips NFC chipjeit használó készülékek tulajdonosai különféle szolgáltatások sokaságához férhetnek majd így hozzá. Például, az új Samsung NFC mobiltelefonok automatikusan csatlakozni tudnak majd az NFC kompatibilis TV-khez és PC-khez is, egész egyszerűen közel tartva a telefont hozzájuk. Így egyszerűen átvihetünk majd képeket, és adatokat a készülékek között.

Arról egyelőre ugyan nincs információ, hogy az NFC hogyan kommunikál majd a Bluetooth technológiájú készülékekkel, de erre is van utalás, tehát lehet, hogy valamilyen módon kompatibilisek lesznek. Az NFC technológia egyébként már szabványosítva van, méghozzá az ISO 18092 és az ISO 21481-ben, valamint az ECMA (340, 352 és 356) és ETSI TS 102 190 szabványokban. Az NFC ugyancsak kompatibilis a széles körben elterjedt wireless smart card infrastruktúrával (ISO 14443 A - Philips MIFAREZ technológia), és a Sony FeliCa kártya-technológiájával is.

Kapcsolódó videók (formátumuk Windows Media):
  • E-jegyvásárlás
  • Mobil szórakoztatás
  • Utazás
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • Pakosz #6
      :D azt kepzeltem el milyen lesz mar amikor 1 zsebtolvaj ellopja valakinek a mobiljat es ezaltal levesz a bankkartyajarol penzt, bemegy a lakasba, kirabolja stb. Mert vegulis a mobiltelefont lopjak mint a cukrot, nemertem mienk kell mindent abba pakolni...
    • Tetsuo #5
      A netes zenét mér nem lehet a számgépen lejátszani?? (ami úgyis rá van kötve a hi-fire..)
    • HUmanEmber41st #4
      Lassan telcsi nélkül már az ajtó sem enged ki az utcára...
    • Yeti #3
      Nem értem, hogy minek kell még ez a bluetooth mellé, amiket itt leirtak, azt mind meg lehetne azzal is valositani.
    • Joxy #2
      És az aksit, menyire terheli ez a sok rádiózás?
      A telcsiken minden szart fejlesztgetnek, de hogy akumlátorok fejlödnének ennyire...
      Már napjainkra legalább 1 hónapig elkéne menniük egy töltéssel...

      (Tudjátok, az a régi auto-számtech összehasonlitás)
    • [HUN]PAStheLoD #1
      egy mobil-bannkártya .. tele biztonsági résekkel , nyami :D