Alex

Új történelmi stratégiai játék - 1848

A HydroGame független magyar fejlesztőcsapat 2004 januárja óta dolgozik az 1848 című körökre osztott történelmi stratégiai játékon, mely várhatóan még az idén a boltokba kerül.

A játék a korabeli Magyarország térképén játszódik, a játékos ezen irányíthatja a hadseregeket. A hatalmas (4000x2600 pixel), korabeli térképek alapján készült terep több mint 2000 különböző domborzattal rendelkező hatszögre van felosztva. Ezek a területek lehetnek sík, dombos, mocsaras vidékek illetve hegységek. A legmagasabb hegyeket és a tavakat tartalmazó területek a hadseregek számára járhatatlanok. Fontos szerepet kap még az utak és a vasutak elhelyezkedése, mert ezeken gyorsabban haladhatnak a hadseregek. Az egységek mozgását folyók akadályozhatják, e vízi akadályokon legkönnyebben a hidakon juthatunk át.

Klikk ide! Klikk ide!

A játékban 3 nemzet színeiben 14 féle egység van. A nagyvárosokban csak a magyar félnek van lehetősége új katonák toborzására, Az osztrák fél új egységeket nem állíthat fel, de - a történelmi helyzetnek megfelelően- időről időre erősítést kap. Az orosz beavatkozás választható, ennek esetén a magyar félnek sokkal nehezebb a dolga, hiszen két nagy hadsereget kell egyszerre legyőznie.

A seregek alapegysége az ezred és az üteg, minden hadsereg ezekből épül fel. Egy ezred maximum 2000 lovast vagy 4000 gyalogost foglalhat magában, az ütegek létszáma 8 ágyú lehet. Az ezredek és ütegek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek: létszám, tapasztalat, fáradtság, morál, ellátmány. Ezek a tulajdonságok dinamikusan változnak a helyzetnek megfelelően. Ellátmányt a városok biztosítanak, és az ezektől a központoktól elvágott hadseregek nehéz helyzetbe kerülnek.

Az egyes hadseregek élére a játékos nevezheti ki a tábornokokat. A vezetők a csatákban hatással vannak a vezetett hadtestre. E mellett a játékos a csatában alkalmazott taktikát is beállíthatja, amely lehet vakmerő, kiegyensúlyozott vagy óvatos, illetve irányulhat az ütközet elkerülésére. A taktika mellett az egységek más parancsokat is kaphatnak, pl.: erőd lövetése, erőd rohamozása, feloszlatás, védősáncok kiépítése.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A csaták során a szembenálló hadak realisztikus mértékű veszteségeket szenvednek és vereség esetén nem megsemmisülnek, hanem csak visszavonulnak. A csata végeredményétől függően változik az ezredek morál, tapasztalat és ellátmány szintje is. A nyílt csata mellett lehetőség van az erődök ostromára és bevételére is, melyek három féle méretben vannak (Buda, Eszék, Komárom, stb.). A játék a számítógép ellen játszható (a magyar vagy az osztrák-orosz féllel), vagy két játékos játszhatja egymás ellen az interneten illetve helyi hálózaton.

A fejlesztőcsapat közlése szerint a hardverkövetelmény alacsony lesz, a játék mindössze 500 MHz-es processzort és 256 MB memóriát igényel. A termék várhatóan még az idén boltokba kerül, ára 4000 Ft körül lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lord David #55
    nem rossz
  • N.E.O.!!! #54
    ÁZ!
  • Grenzjager #53
    inkább később legyen kész, de legyen überkirály
  • Mice #52
    "mely várhatóan még az idén a boltokba kerül." feltételezem akkor te már próbáltad...

    igen, a körökre osztott stratégiaiak igényelnek türelmet de a fanatikusok soxorta több órát ülnek előtte mint néhány fps vagy race fan

    én még emléxem amikor a civ2 ismeretén felbuzdulva amikor megszereztem a civ3at akkor egy akkora bazi nagy pályát csináltam hogy 4 hétig mojoltam vele éjjel nappal máig az egyik legjobb gamának tartom, de sokan csak néznek a levegőbe
  • Wing Rockling #51
    Sokkal inkább unalmas.
  • N.E.O.!!! #50
    Csakhogy ez a játék nem lesz kiszuperált
  • DBM #49
    Nem, a magyarok nem gazdagnak születtek. hiába veszek meg egy kiszuperált játékot, ha unalmas. Persze mindenkit más érdekel.
  • Mice #48
    köszi, ideje volt!
  • Wing Rockling #47
    Ausztriával és Oroszországgal meg semmi bajom nincsen, mert jól tudom hogy egy Ország a vezetés miatt olyan, amilyen. #28-at sem azért írtam, mert rasszista érzéseim lennének bármelyik nemzettel szemben.
    Ha Fábry Sanyi mond valami MSZP-vel vagy Medgyessivel kapcsolatos viccet, ti feljösztök az sg-re és nyittok neki egy topikot, hogy Fábry hülyegyerek, a köcsögje minek fikázza az MSZP-t???
    Ehhh komolyan mondom hogy először inkább nézetek magatokba, idióták.
  • Mice #40
    hát akkor neked is gratulálok!

    az, hogy kinek milyen érzete van az osztrákok és az oroszok irányába az a személyes magánügye

    ezzel én nem foglalkozom. legalább akkora marhaság mint amikot a 2. vh óta a németellenesség. ok, nem volt épp szép amit csináltak, de a mai generációnak már vajmi kevés köze van ezekhez a dolgokhoz

    épp ezért hogy most milyen nemzetiségüt írt oda a játékba sokadlagos

    de az, hogy valaki 12 káromkodást rak bele egy postba elitélendő stílusban és még játsza az agyát is mintha jópofa lenne eléggé szerencsétlen


    igazán élmény az amikor jónéhány azt hiszem eléggé bátor és hősies emberkének az emlékeként még ha csak épp haszonszerzés céljából is, de írnak egy játékot és akkor bejön egy ilyen takonypóc és ilyeneket irogat...

    tudod, ez a bajom! és eléggé tudlak sajnálni ha neked ehhez még fel is kell tenned a kérdést...

    ez az a nyugat már hódít!