SG.hu

A párizsi metró is a Nokia TETRA rendszerét választotta

A világ egyik legnagyobb tömegközlekedési vállalata, a párizsi RATP a Nokia digitális TETRA- technológiájával fejleszti magán-mobilrádió hálózatát. Az RATP az Alcatelt bízta meg a hálózat modernizálásával, a vállalat pedig a Nokia TETRA-berendezéseivel fedi le a kiterjedt párizsi metró-, gyorsvasút- és buszhálózatot.

A projekt előreláthatólag 2007-ben fejeződik be, és eredményeképpen a tömegközlekedési vállalat a hatékonyság, a szolgáltatások folytonossága, és a biztonság terén egyaránt jobb szolgáltatást nyújthat.

Az Alcatel által szállított TETRA-hálózat hat Nokia TETRA-központból és közel 500 TETRA bázisállomásból épül fel, amelyet az Alcatel által a Nokia nyílt interfészei alapján fejlesztett szolgáltatói konzolok, illetve az Alcatel kifejezetten a tömegközlekedésben használható alkalmazásai egészítenek ki. A hálózat a busz-, gyorsvasút- és metróvezetőket, karbantartókat és biztonsági személyzetet is magába foglaló több mint 10 000 alkalmazott között zajló mobil hang- és adatforgalmat bonyolítja le.

"A nyílt szabványként elérhető TETRA a versenyhelyzetből származó előnyöket hozza el a piacra. Örömmel biztosítjuk a legmegfelelőbb szolgáltatást az RATP és az Alcatel számára" - mondta Hans Holmberg, a Nokia TETRA eladási és marketing alelnöke. "A Nokia TETRA-megoldása ismét bizonyította egyszerű integrálhatóságát. Az RATP utasai mindenképpen nyernek majd a TETRA- rendszerünk által kínált biztonságos megoldásokkal."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!