SG.hu

Jön a cirill domainnév

[Infinit] A ru orosz nemzeti domén koordinációs központjának vezetője szerint már az idei év végén megjelenhetnek a hálón a cirill betűs internetcímek, amelyek aztán ugyanúgy portékává válhatnak, mint latin betűs "társaik".

Maria Sztyepanova elmondta: az interneten vége szakad a latin betűs domének monopóliumának. A .ru zónához tartozó oldalak regisztrációs stratégiájának kialakításával foglalkozó központ vezetője úgy látja, hogy a változás, az új címek megjelenése jelentősen kibővítheti a Runetet. Az oroszok most már "saját" ábécéjük használatával is regisztrálhatnak maguknak címeket, ráadásul az átírásból vagy a latin ábécé hiányos ismeretéből fakadó nehézségek is megszűnnek.

Az átállás technikai hátterének kialakítása jelenleg is zajlik. A Microsoft már korábban elfogadta a címek nemzeti nyelvre alkalmazhatóságának szabványait.

Jelenleg Oroszországban 12-14 millióan használják az internetet, a .ru zónában 235 ezer címet tartanak számon. A piac tehát nem kicsi, és erre már a doménnevekkel kereskedők is rájöttek. Az országban kialakult gyakorlata van a címek adásvételének, ezt a helyzetet elégelte most meg a RU-CENTER. A cég belátta, hogy a doménkereskedelem létező üzlet, ezért úgy döntött, hogy nyilvánossá teszi a címek árusítását. A RU-CENTER bejelentése szerint a közeljövőben doménnevek árverésére kerül sor. A cég célja a vásárlók és az eladók érdekeinek védelme, valamint a csalók kirekesztése az adásvételből. A RU-CENTER garanciát vállal arra, hogy az árverés győztese megkapja a megvásárolt domén jogait, és egyben a címet eladó felet is megóvja az esetleges későbbi visszaélésektől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!