SG.hu

München városvezetése a Linux mellett döntött

A bajor főváros városi tanácsa ülésén egy alapvető döntést hozott a Linux szabad operációs rendszer közigazgatáson belül használata mellett. A döntés alapján Németország harmadik legnagyobb városában 14.000 számítógépet és notebookot fognak átállítani Linuxra.

A projekt célja, hogy a közigazgatás alacsony költségvetése mellett befektetési biztonságot, rugalmasságot és nyíltságot nyújtson, a mai szűk költségvetési keretek között is. A várható projekt kiírásán a SuSE Linux AG az IBM Deutschland GmbH-val együtt indul.

Richard Seibt, a SuSE Linux CEO-ja úgy véli:" A Linuxnak szerver operációs rendszerként már régóta elfogadott helye van a különböző vállalatoknál és a közigazgatásban. Ma a müncheni város a megfelelő tájékozódás után úgy döntött, hogy a Linuxot átfogóan a munkaasztalon is használni fogja. Ez a döntés komoly jeladás a közszféra és az ipar számára, valamint hamarosan mérföldkővé válik a Linux történetében.".

Walter Raizner, az IBM Deutschland GmbH vezérkarának tagja ezt így egészíti ki:" A Linux egy szelet szabadság. A nyílt szabványok vállalatoknak és a közigazgatás számára lehetővé teszik, hogy saját maguk döntsenek, hogy mikor és mely szoftverbe fektessenek be. Ez a rugalmasság egyre többet nyom a latba, tekintettel arra, hogy egyre inkább az automatizált, papírmentes iroda megvalósítása cél, és egyre kevesebb forrás áll rendelkezésre, ennek megvalósítására. München döntése nem csak lovaggá ütötte a Linuxot a közigazgatásban, hanem azt is bizonyítja, hogy Németországnak vezető szereppel bír a Linux használatában világszerte."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!