Alex

IDF: Intel digitális otthon elképzelések

Az Intel számos új építőelemet jelentett be, amelyek a "Digital Home" elképzelést közelebb hozzák a valósághoz. A már rendelkezésre álló "Digital Home" referencia, a koncepciós platformok és a tíz nagy teljesítményű UPnP eszköz kihangsúlyozza az Intel "Digital Home" elképzelés támogatását.

"Tudjuk, hogy a fogyasztók már nagyon várják azt a napot, amikor a PC-k és a szórakoztató elektronikai eszközök egyszerűen és megbízhatóan működnek együtt" - mondta Louis Burns, az Intel Desktop Platforms csoport alelnöke és társ-vezérigazgatója. "Az emberek azt szeretnék, hogy a digitális médiatartalmat egyszerűen vihessék át a PC-k és a CE eszközök között a maximális rugalmasság és élvezet érdekében. Elvárják az Inteltől, hogy ezt lehetővé tegye számukra. A fejlesztői közösség számára biztosított alapeszközök segítségével a fejlesztők olyan PC-ket tudnak majd tervezni és elkészíteni, amelyekkel egyszerűen és problémamentesen oszthatók meg a digitális anyagok otthon."


Louis Burns előadása közben

A "Statesboro" referenciaplatform segítséget nyújt az OEM-eknek és alaplapgyártóknak olyan új PC rendszerek fejlesztésében ebben az évben, amelyek átsugározzák a digitális fényképeket és zenét a TV-kre és hi-fi berendezésekre az ügyfél otthonában. A Statesboro fejlesztők számára készült implementációs eszköz, amely bemutatja a 2003 Digital Home elképzelést. A referenciaplatform egy teljes, ellenőrzött rendszermegoldás, amely biztosítja a "Digital Home" használati modelleket támogató fontosabb technológiákat, ahogy ez le van írva a Desktop Platform Vision Guide for 2003-ban. Ezek a technológiák a következők: Intel 3,06 gigahertzes Pentium 4 processzor Hyper-Threading technológiával, "Springdale" lapkakészlet, kétnormás 802.11 vezeték nélküli hálózati kártya, soros ATA merevlemez meghajtó, kétcsatornás DDR memória, és DVD/CD-RW optikai lemezmeghajtó.

A "Powersville" nevű új koncepciós platform a "Digital Home" elképzelés következő szintjét mutatja be - például a vezeték nélküli videofolyam és az egyéni videofelvétel -, amelyet az ügyfelek beépített PC funkcióként várnak el 2004-re. A Powersville azzal a céllal készült, hogy bemutassa az elképzeléseket és technológiákat, és kihangsúlyozza a PC iparág innovációs lehetőségeit.



Az őszi IDF 2002-n az Intel bemutatta a digitális médiaadapternek nevezett új PC perifériát, amely kapcsolatot létesít a PC és a CE eszközök között. Ez az eszköz digitális médiát tud fogadni a PC-től 802.11 vezeték nélküli hálózati és UPnP technológiák kihasználásával, és szabványos A/V kábelek segítségével csatlakoztatható a tévéhez és hifiberendezésekhez - a DVD-lejátszóhoz hasonlóan.
A digitális médiaadapterek és Digital Home elképzelést támogató PC platformok fejlesztésének további gyorsítása érdekében az Intel bejelentette a különféle UPnP technológiai eszközök azonnali elérhetőségét.

Ezek az UPnP eszközök nagymértékben lecsökkentik az eszköz- és alkalmazáskészítők fejlesztési idejét, valamint számos operációs rendszert és tartalomfejlesztő környezetet támogatnak: Device Spy, Device Sniffer, Service Author, Device Validator, Device Relay, Network Light, AV Media Controller, AV Wizard, AV Media Server és AV Renderer.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • magyar ember 2 #3
    A Sony is gyart PCt, tehat a PC jo.

    Gyerink version, sztaroljad a sony PCt!!!
  • Dömper Ármánd #2
    Én sokat röhögtem, amikor egyik haverom bemutatta, hogyan kell dvd lejátszóját lefagyasztani... :)))
    Berakott a srác a termékbe egy lemezt, nyomkodott rajta párat, és onnantól kezdve, se kép se hang. Ki kellett húzni a konnektorból és visszadugni. És ezt többször egymás után meg tudta csinálni!
  • versio #1
    még csak az hiányzik nem elég hogy a pc lefagy még fagyassza le a tv-met is ,
    inkább bizok a sonyban , az legalább tud jot gyártani