JohnnyCage

Linux-alapú C++ és Fortran fordítókat adott ki az Intel

A chipóriás Intel Corp. csütörtökön két új fordítóprogramot adott ki, amelyek a társaság szerint lehetővé teszik a szoftverfejlesztők számára, hogy Linux alkalmazásaikat a Pentium 4 és Itanium processzorokra optimalizálják.

Az Intel olyan új verziókat adott ki az Intel C++ Complier for Linux és Intel Fortran Complier for Linux szoftverekből, amelyek tartalmazzák az OpenMP támogatást. Az OpenMP az Intel elmondása szerint draszikusan leegyszerűsíti a többprocesszoros rendszerekhez tervezett alkalmazások fejlesztését.

Mint ismeretes, a Complierek, azaz fordítóprogramok a programozók által beírt forráskódot fordítják gépi kódra. A forráskód mindig valamilyen programozási nyelv szintaktikájának megfelelő, jelen esetben ezek a C++ és a Fortran nyelvek, a gépi kód pedig a számítógép processzora által értelmezhető, és végrehajtható programkód.


Az Intel által kiadott új C++ és Fortran fordítóprogramok azokat az optimalizációs funkciókat teszik elérhetővé a szabad forrású Linux operációs rendszer, és alkalmazásainak fejlesztői számára, amelyek az Intel Windows fordítóprogramjaiban is megjelentek, közölte a társaság. Az új funkciók között van az eljárásközi optimalizáció, amely a sok kisméretű eljárással rendelkező programok teljesítményén javít, az automatikus vektorizáció, amely hasonló programkód-darabkák keresésével növeli a sebességet, valamint a profil-alapú optimalizáció, amely a kód átformálásával csökkenti a kész program méretét, áll a társaság közleményében. Az Intel mindkét fordítóval együtt adja a Linux-alapú debuggert is, amely a programkód hibáit hivatott felderíteni.

Mindkét termék a jövő hónaptól lesz elérhető, áruk pedig 399 dollár az Intel weboldaláról letöltve, CD-ROM-on pedig 499 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ixyon #7
    ja. meg lehet szerezni, de ti akkora nagy baromok vagytok, mint a seggem! nem fáj? mindenki tuggya(aki tuggya, mi az a fordító) hogy miden fordító, és linker beletesz 1 kommentet a kódba, ami alapján lehet ellenőrizni, hogy mivel van fordítva... nos, ha kiadnak 1 játékot, ami ezzel van fordítva, és annak a cégnek, amelyik kiadta, nincsen licensze ehez a cucchoz, az nagyon rá van baszva, mert bizonyíthatóan másolt progit használt, ami ugye tuggyátok, mit jelenet...
  • ixyon #4
    ja:) és az AMD nem készül valami hasonló dolog elkészítésére? mert eddig intel optimalizál kódot általános fordítón át nyomva az AMD még nyert... hát ezzel már nem biztos...
  • Coine #3
    Ja és kirájjjj a kép :-))))

  • Coine #2
    Erről van szó, ha fordítgatnának a programozók, akkor bizony nem lenne az AMD TB a legerősebb proci az biztos.
    És már optimalizáltak több programot is, csak még nem eleget.