Franczy

Bill Gates újfent a világ leggazdagabb embere

[ZDNET] A számítástechnikai iparban az utóbbi időkben tapasztalható gazdasági hullámvölgy minden szempontból megtette káros hatásait, hiszen az ebben a piaci szegmensben szereplő cégek részvényeinek értéke a közelmúltban általában csökkent, és ezzel párhuzamosan az ilyen cégeket birtokló személyek is egyre lejjebb csúsztak a Forbes üzleti magazin listáján, melyen a világ 500 leggazdagabb ember található. Kivételek persze azért akadnak szép számmal, hiszen a sokak által nagyon agyafúrt befektetőnek tartott Warren Buffettnek a közelmúltban akkora bevételekre sikerült szert tennie, hogy könnyedén elfoglalta a lista nagyon előkelő második helyét.

A Forbes magazin által csütörtökön nyilvánosságra hozott legfrissebb 500-as listán továbbra is a Microsoft cég egyik alapítója, Bill Gates tanyázik az első helyen. Köztudott, hogy ez nem először fordul elő Gates úrral, hiszen immáron hetedik éve mindig ő van a lista első helyén, vagyis a világ leggazdagabb embere. Ez egyébként még annak ellenére is így van, hogy Gates vagyona az utóbbi időkben megcsappant, egészen pontosan a korábbi 63 milliárd dollár helyett, most már "csak" 58,7 milliárd dollár felett rendelkezhet a Microsoft elnöke.

Gates eredménye tehát nem túl sok embert lepett meg, azonban annál inkább meglepő Warren Buffett teljesítménye, akit a szakma egy rendkívül kiváló befektetőnek tart. Mondják ezt rá azért, mert Buffett a jól bevált módszert alkalmazva a közelmúltban számos kisebb céget vásárolt fel, melyek felvirágoztatása után annyi bevételre és nyereségre tett szert, hogy a Forbes magazin 500-as listáján hirtelen a második helyen találta magát. Az említett listán korábban már negyedik helyen is szereplő Buffettnek 4 milliárd dollárral sikerült növelnie vagyonát, mely így most már 32,3 milliárd dollárra rúg.

Talán nem meglepő az sem, hogy a Forbes 500-as listájának harmadik helyén is egy Microsoftos érdekeltségekkel rendelkező személyt találunk, egészen pontosan Paul Allent, aki 30,4 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. A listán az egyik legtöbb helyet visszaeső személy az Oracle cég elnök-vezérigazgatója, Larry Ellison, aki a második helyről a negyedik helyre szorult, ugyanis 58 milliárd dolláros vagyona az elmúlt időkben 26 milliárd dollárra csökkent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanya_ #24
    Bocs elsőre azt monta az explorer hogy nem küdte el ezért van 2x.
  • sanya_ #23
    Nem is azzal van baj hogy sok pénze van, hanem hogy hogyan szerezte. Na de ez lerágott csont.
    Uff
  • sanya_ #22
    Nem is azzal van baj hogy sok pénze van, hanem hogy hogyan szerezte. Na de ez lerágott csont.
    Uff
  • Fry #18
    Tiszta vicc, ezeknek a listáknak semmi értelmük.
    De azé jó tudni hogy a jó öreg bill még mindig vezet :)
  • Coine #5
    Billy fiú csak azután létt ekkora köcsög, miután a Micro$oft kinőtte magát és még a " nagy kéket ", azaz az IBM-et is meg tudta szorítani, 1ébként tisztelem Billy fiút, tisztelem azt a nagy tudású palit aki régen volt, nem azt aki ma....

  • Lez #1
    Anyád!