Gyurkity Péter

Jön a Return to Monkey Island

Az eredeti készítők jóvoltából folytatódik a népszerű sorozat.

Még évekkel ezelőtt olvashattunk arról, hogy elkészülhet a klasszikus Monkey Island-játéksorozat újabb felvonása, az igazi folytatás azonban azóta is várat magára. Most az eredeti készítők jelentették be, hogy már dolgoznak a friss epizódon, amely az első két játék vonalát egészítené ki.

A hivatalos oldalon bukkant fel a némileg meglepő bejelentés, amely szerint még az idei évben befuthat a folytatás, mégpedig a Return to Monkey Island név alatt, amely utal az eredeti sztori várható kiegészítésére. Bár maga a bejelentés a Devolver Digital jóvoltából jelent meg, a fejlesztési munkálatokat a Terrible Toybox végzi, mégpedig Ron Gilbert és Dave Grossman közreműködésével, akik annak idején, az 1990-ben piacra dobott eredeti alkotáson is dolgoztak. Ezzel egy időben Dominic Armato a főhős, Guybrush Threepwood, hangjaként tér vissza, vagyis a rajongók jó eséllyel egy remek alkotást vehetnek majd hamarosan a kezükbe.


A közlemény és a mellékelt videó alapján a most készülő játék a Secret of Monkey Island és a Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge közvetlen folytatásaként jelenik majd meg, vagyis az időközben megjelent további epizódokat (The Curse of Monkey Island, Escape from Monkey Island, valamint Tales of Monkey Island) egyszerűen átugorják, ezzel negligálva azok sztoriját. A jelek szerint a két fő alkotó már 2 éve dolgozik a projekten teljes titokban, most látták csak elérkezettnek az időt ahhoz, hogy megtörténjen a bejelentés – amelyben természetesen a Lucasfilm Games neve is megjelenik, hiszen a szellemi tulajdon ez utóbbi cég birtokában van.

A további részleteket még nem közölték, viszont az idei megjelenés alapján nem kell már sokat várnunk ezekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #3
    Ja ezt már kiröhögtem egy másik oldalon, hogy olyan mintha valaki egy elbaszott alone in the dark 1 utánzatot csinálna drogoktól megihletődve.
  • Diopapa #2
    Nem lesz 3D.
  • bunny #1
    Légyszi, ne legyen 3D! Légyszi-légyszi!