Gyurkity Péter

Androidon is gyorsan törölhetők a keresési előzmények

A Google ezzel egy régi adósságot törleszt, az iOS után most az Android kerül sorra.

Az Android mobil operációs rendszer igencsak gyakran szerepel híreinkben, ezzel kapcsolatban nemcsak a nagyobb frissítésekről, hanem az újabb funkciókról is rendszeresen beszámolunk. Legutóbb az appok archiválása, ennek elérhetővé tétele bukkant fel érdekességként, most pedig a keresési előzmények gyors és kényelmes törlése jelenik hamarosan meg.

A Google eredetileg még a tavalyi I/O-rendezvény alatt jelezte, hogy belátható időn belül elérhetővé teszik a keresési előzmények törlésének kényelmes opcióját, amelynek használatával az utolsó 15 percben végrehajtott kereséseket törölhetnénk egyetlen érintéssel. Ezt viszonylag hosszú szünet követte a sorban, júliusban azonban az iOS-platformon elérhetővé tették az említett menüopciót, vagyis az Apple készülékeit használók onnantól kezdve bármikor igénybe vehették azt. Érdekes módon a saját mobil operációs rendszer alatt azonban ezt követően sem került sor ugyanezen lépésre, az androidos kütyüket nyomkodó társaik hiába keresték ezt a lehetőséget, ennek integrálása az év végéig sem valósult meg..

A múlt héten először egy rövid Twitter-bejegyzés látott napvilágot, ennek szerzői már rátaláltak a fenti opcióra, nem sokkal később pedig a The Verge is megerősítette a hírt, mégpedig egy hosszabb írásban. A Google részéről Ned Adriance annyit árult el, hogy „néhány héten belül” mindenki számára elérhetővé teszik azt, ennek révén pedig ugyanúgy az utolsó 15 perc keresési előzményeitől szabadulhatunk majd meg, egyetlen érintéssel, a profilképünkről lenyíló menüben, annak új elemével.

Azt egyelőre nem árulták el, hogy mi okozta a jelentős késlekedést, ennél azonban talán fontosabb, hogy hamarosan minden androidos felhasználó elérheti majd a funkciót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!