Ötvös Tibor

Fekete Özvegy - az igazi Pesti balhé

Elkezdődött a Marvel negyedik fázisa, melynek első kalandja egy előzményfilm, ahol Fekete Özvegy Polgárháború utáni történetét ismerhetjük meg.

Hogy tetszett a Fekete Özvegy?
 • Tetszett, jó film volt
 • Közepes lett
 • Nem tetszett
A mozik nyitása után mindig volt egy - egy olyan film, melytől mindenki a mozik megújulását, a bevételek kirobbanó növekedését és zsúfolt mozikat vártak. Elsőnek jött a Godzilla Kong ellen és a Mortal Kombat, majd a Halálos iramban 9 és a Hang nélkül 2, majd most a Fekete Özvegy. Utóbbi valóban elérte, hogy a képregényfilmek rajongói az akció reményében erőt vegyenek magukon és beüljenek a mozikba. Sajnos azonban a legtöbb embert csalódás éri majd.

Rögtön maga az alapötlet elég érdektelen. A Polgárháború után járunk, Natasha az árulása miatt menekülni kényszerül, míg - általunk - eddig soha nem látott hugicája el nem küld neki valami titokzatos piros vegyszert. Ennek nyomán kénytelen szembenézni a múltjával és segítséget kérni azoktól, akiktől nem szeretne. Persze pontosan tudjuk mi lesz a Fekete özvegy sorsa, így nagyon nem izgulunk érte. Ezen felül a húg, Yelena Belova sorsa is ismerős, aki a Hawkeye sorozatban látható lesz.


Ráadásul bár Fekete Özvegy a film címe és ebből arra következtethetnénk, hogy Natasha történetét ismerhetjük meg, de ez nem fedi teljesen a történéseket, mert harcostársai jóval több időt kapnak Natnál. Az pedig sajnos már Florence Pugh teljesítményének a dicsérete, hogy minden közös jelenetben lejátssza Scarlett Johanssont a színről. Mondjuk ezzel nincs egyedül, hiszen a Vörös Őrt alakító David Harbour is ellopja a showt a Bosszúálló elől.

A szovjet Amerika kapitánnyal azonban nem tudtak mit kezdeni a készítők és számomra ez volt a legfájdalmasabb. Ez a nagyon egyszerű, de szerethető, kiöregedett szuperhős számos lehetőséget rejtett magában, hiszen saját bevallása szerint még Amerika kapitányt is elverte. A logikátlanságok sajnos nem zavarják a készítőket, fürdőznek bennük. Rachel Weisz karakterére pedig azért nem is vesztegetnék szót, mert valójában nincs karaktere.


A Fekete Özvegy látványban sem jeleskedik. Akció nem túl sok van, ezek közül talán a budapesti a leglátványosabb. Azonban a számítógépes grafika elképesztő rossz, Marvel mércével mérve a Fekete Párduc mögé kell helyezni, ami szintén nem volt egy jól elkészített darab. A főgonosz pedig... hát maradjunk annyiban, hogy a Marvel továbbra is csak lépten-nyomon tud emlékezetes gonosztevőket alkotni.

A Fekete Özvegy csalódás lehet azok számára, akik egy látványos akciófilmre számítanak, de azoknak is, akik Natasha múltját akarják megismerni. Gagyi díszletek között előadott, rosszul megírt, drámainak ható szövegeket mondanak egymásnak amúgy jó színészek. Ennél azért több kell. És óriási kár Harbourért, aki megtalálta a tökéletes figurát a maga számára (vagy inkább a Marvel), majd nem kezdtek vele semmit. Egynek elmegy, de nem ez lesz az új Vasember... de még a Hangya sem. 5/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Fekete Özvegy (Black Widow)
szinkronizált, amerikai sci-fi akciófilm, kalandfilm, 133 perc, 2021
16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Cate Shortland
Forgatókönyvíró: Ned Benson, Jac Schaeffer
Producer: Kevin Feige
Operatőr: Rob Hardy

Scarlett Johansson (Natasha Romanoff / Fekete Özvegy)
Florence Pugh (Yelena Belova)
Rachel Weisz (Melina Vostokoff)
David Harbour (Alexei Shostakov / Vörös Őr)
O.T. Fagbenle (Mason)
Ray Winstone (Dreykov)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • nlght #9
  Hova lett a #1 kommentem? Valamelyik admin biztos megsértődött, amiért lehúztam a filmet
 • t_robert #8
  hát látványos volt, de történetre meglehetősen zavaros....
 • cateran #7
  Hmm, aztan miert nem? Ha 1 kezzel lehet huzodzkodni, akkor pontosan miert ne lehetne siman logva megtartani 1 embert? (one arm chin pull-okat lattam 16-25 kg-val...magyaran egykezes allig huzodkozasok sullyal...)
  Itt 1 video ahogy 1 csoka extra 52 kiloval egykezzel log, igaz nem kezben tartott sullyal https://www.youtube.com/watch?v=-SJjvain7hQ
  100 kiloval: https://www.youtube.com/watch?v=V1JBx2Mm9e8
  70 kg: https://www.youtube.com/watch?v=0t82rBEjqbQ
 • Celeborn #5
  Off: miért nem lehet úgy megcsinálni ezeket a szavazásokat, hogy meg lehessen nézni a szavazás jelenlegi állását? Én még nem láttam a filmet, de kíváncsi lennék az állásra, viszont így esélytelen. Persze megtehetem, hogy benyomom az egyik opciót és akkor láthatom az eredményt, de így máris befolyásoltam az eredményt. És lehet, hogy már mások is megtették ugyanilyen okból... (egyébként nem tettem meg)
 • Jawarider #4
  Ingyen jeggyel néztük meg, annyit sem ért.
 • Montanosz #3
  elég gyenge film lett, ráadásul a sztori is olyan mintha egy film közepéből kivágták volna, se füle se farka, közepes akciokkal
 • Kelta #2
  nekem ez erős csalódás, nagyrésze unalmas, akciók súlytalanok, a konfliktus erőltetett
  és ez nem az a "budapesti" balhé ugye, mert Hawkeye sehol..és Bp kb 10 percet szerepel..

  a stáblistás cliff meg, háát kellett valami új balhé alap..gyenge
  Utoljára szerkesztette: Kelta, 2021.07.15. 15:11:41