Berta Sándor

Hivatalos: nem lesz Windows 10X

A Microsoft véglegesen letett az új változat kiadásáról.

Másfél héttel ezelőtt Brad Sams, a Petri.com szerkesztője szellőztette meg azt az információt, hogy a Microsoft határozatlan időre jegelte a Windows 10X verzió fejlesztését. Az értesülést később - a saját forrásai alapján - megerősítette a Windows Central egyik munkatársa is. A kiszivárgott hírek szerint a Microsoft már februárban teljes mértékben leállította a Windows 10X tesztjeit és ehelyett úgy döntött, hogy a Windows 10 frissítésére összpontosít. A cél az operációs rendszer optikai és funkcionális megújítása, amely a várhatón ősszel érkező Sun Valley nevű frissítés keretében valósulhat meg.

Most John Cable, a Microsoft programmenedzsmentért és Windows szolgáltatásokért felelős alelnöke a Windows 10 májusi frissítésével (21H1) kapcsolatban nyilvánosságra hozott blogbejegyzésében tért ki a Windows 10X további sorsára is. Az információk az anyag egyik részében szinte el voltak rejtve, mint ha a konszern - érthetően - nem akarta volna reklámozni a hírt.

A menedzser közölte, hogy az óriáscég alapos megfontolás és az ügyfelekkel való intenzív eszmecsere után megállapította, hogy a Windows 10X számára kifejlesztett újdonságok annyira jók, hogy azokat mindenképpen egy szélesebb közönségnek kell elérhetővé tenniük. Ezért leállítják a Windows 10X fejlesztését és minden kapcsolódó funkciót és újítást a Windows 10-be integrálnak. A konténer-technológia, a javított beszédirányítás és érintő billentyűzet mind a Windows 10 aktuális változataiba fognak bekerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lapajka #3
    Jajh, ha 30 éve hozzák meg ezt a döntést, talán jobb hely lenne most a világ...
  • kvp #2
    A nagyobb gond, hogy azokat az ujdonsagokat amik miatt joreszt hasznalhatatlan lenne ugyancsak bele akarjak integralani az osszes jelenleg mar telepitett win10-be. (az, hogy lassan kivezetik a win32-es api tamogatast is azt fogja jelenteni, hogy nem nagyon marad olyan legacy app. ami miatt erdemes meg windows-t hasznalni)
  • CairoJack #1
    Én ezt már akkor tudtam/mondtam, mikor bejelentették, hogy lesz... :)