Szekeres Viktor

Jön a District 10

Lehet, hogy lesz District 9 2.

Neill Blomkamp, a District 9 és az Elysium - Zárt világ rendezője a minap azt tweetelte, hogy már írja első filmje folytatását, a District 10-t Sharlto Copley és Terri Tatchell közreműködésével. Több infó nincs is a projektről, hivatalosan főleg nem, ráadásul ilyenkor ki kell hangsúlyozni, hogy ha van is gyártó stúdiója a filmtervnek, amíg az nem kap zöld utat, nem is biztos, hogy elkészülhet.

Először még 2013-ban számolhattunk be arról, hogy tervbe van véve egy második rész. Akkor rendező a Wired magazinnak adott interjújában elmondta, hogy már dolgozik a szkripten, melynek munkacíme District 10. Blomkamp tervei olyannyira komolyak voltak, hogy akkor rendelkezett a szkript 18 oldalas vázlatával, bár a történetről természetesen akkor sem árult el semmit, mindössze annyit mondott, hogy az "kiba##### állat". A második rész elkészítésére vonatkozó szándék egyébként teljesen érthető, hiszen a 30 millió dollárból készült District 9 nem csak 210 millió dollár bevételt ért el világszerte, hanem 4 Oscar-jelölést is kapott, többek között a legjobb film kategóriájában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #4
    Szerintem elsősorban nem sci-finek készült, hanem társadalomkritikának, annak tényleg zseniális. Nekem a prawn-ok technológiája is tetszett, meg az is pl., hogy egy segghülye banda keveredett ide a Földre, és nem ilyen szuperintelligens, "mindenkit kinyírunk meg elfoglaljuk a bolygót" idegenek.
    Szóval ennek a filmnek rengeteg pozitívuma és újszerű meglátása volt first contact témájú sci-fi téren is amellett, hogy nem (csak) sci-fi akart lenni. Hibát pedig mindenben lehet találni egy rahedlit, max. értéket nem. Ebben az is volt bőven.

    Majd a második rész (ha lesz) biztos műfajt vált, és jobban elmegy a sci-fi-akció vagy ilyesmi irányba. Ezt még egyszer elsütni nem lehet, nem szabad, nincs értelme.
  • cateran #3
    Zsenialis? Ez jo poen volt....Akkora baromsag volt, hogy szavakkal le sem irhato...Lezuhan 1 urhajo es ugyan evtizedek telnek tel, de sem elzarva nincs, sem tudoscsoportok nincsenek ott, sot annyira beleszarik mindenki, hogy a helyi hadurnak 1 teljes fegyverkollekcioja van...evtizedek alatt sem jottek ra a hajtoanyag genetikai modosito hatasara, hisz nyilvan 1 kurva csepp sem maradt...A hajtomuvet sem probaltak darabokra szedni, hiszen ki a faszt erdekelne ilyesmi? Az is meghaladta a tudasukat, hogy genalapu a kezelese barminek is az urhajon....
  • zetortraktor #2
  • Lapajka #1
    Ingoványos talaj egy ilyen zseniális remekművet folytatni. Még nem volt példa rá hogy akárcsak megközelíteni tudja nem is főleg a sikerét, hanem a valós nívóját (főleg tartalmilag ill művészileg, mert technikailag nyilván nem lesz gond)