4
 • wraithLord
  #4
  Szerintem elsősorban nem sci-finek készült, hanem társadalomkritikának, annak tényleg zseniális. Nekem a prawn-ok technológiája is tetszett, meg az is pl., hogy egy segghülye banda keveredett ide a Földre, és nem ilyen szuperintelligens, "mindenkit kinyírunk meg elfoglaljuk a bolygót" idegenek.
  Szóval ennek a filmnek rengeteg pozitívuma és újszerű meglátása volt first contact témájú sci-fi téren is amellett, hogy nem (csak) sci-fi akart lenni. Hibát pedig mindenben lehet találni egy rahedlit, max. értéket nem. Ebben az is volt bőven.

  Majd a második rész (ha lesz) biztos műfajt vált, és jobban elmegy a sci-fi-akció vagy ilyesmi irányba. Ezt még egyszer elsütni nem lehet, nem szabad, nincs értelme.
 • cateran
  #3
  Zsenialis? Ez jo poen volt....Akkora baromsag volt, hogy szavakkal le sem irhato...Lezuhan 1 urhajo es ugyan evtizedek telnek tel, de sem elzarva nincs, sem tudoscsoportok nincsenek ott, sot annyira beleszarik mindenki, hogy a helyi hadurnak 1 teljes fegyverkollekcioja van...evtizedek alatt sem jottek ra a hajtoanyag genetikai modosito hatasara, hisz nyilvan 1 kurva csepp sem maradt...A hajtomuvet sem probaltak darabokra szedni, hiszen ki a faszt erdekelne ilyesmi? Az is meghaladta a tudasukat, hogy genalapu a kezelese barminek is az urhajon....
 • zetortraktor
  #2
 • Lapajka
  #1
  Ingoványos talaj egy ilyen zseniális remekművet folytatni. Még nem volt példa rá hogy akárcsak megközelíteni tudja nem is főleg a sikerét, hanem a valós nívóját (főleg tartalmilag ill művészileg, mert technikailag nyilván nem lesz gond)