Szekeres Viktor

Szakíthat Christopher Nolan és a Warner stúdió

Úgy tűnik, a Tenet rendezőjének elege lett a stúdiójából.

A Wall Street Journal arról értesült, hogy Christopher Nolan nem kér többet mozifilmjei kapcsán a Warner Bros. stúdióval való együttműködésből. A rendező 2002 óta dolgozott a Warnernek, szinte minden ismert filmjét nekik forgatta, azonban a WarnerMedia azon döntése, hogy 2021-es premierjeit egyszerre elérhetővé teszik a mozik mellett az HBO Maxon is, kivágta sokaknál a biztosítékot, és minden bizonnyal Nolant is ez motiválta a szakítás kezdeményezésére.

Christopher Nolan kapcsán mindig meg szoktuk jegyezni, hogy manapság nagyon kevés olyan rendező van, akik filmjének érkeztére a rajongói réteg felkapja a fejét, ugyanis manapság nagyon kevés olyan rendező van, akiknek a filmjét csak és kizárólag a nevükkel el lehet adni. Nyilván egy Steven Spielberg már rég nem ilyen, így Tyler Perry mellett (akivel olcsó filmeket adnak el, amik sokkal alacsonyabb, de fix bevételt hoznak) Nolan ilyen, amit jól mutat, hogy a Tenet előtti öt filmjének nyitóhétvégéje sorban 158, 63, 161, 48 és 50 millió dollár volt, döbbenetes összegek, ezen rendezései amerikai összbevételek pedig 188 és 535 millió dollár között ingáztak, csupa-csupa siker.

A rendező új filmjei ráadásul nem csak mennyiség szempontból emelkednek ki, hanem minőségileg is. A többségi nézői véleményeket remekül tükröző IMDb-s pontszámok szerint korábbi munkái közül A sötét lovag 9,0-s pont számmal minden idők 4. legjobbja, de a top250-es listán ott van még az Eredet (8,8 - minden idők 13. legjobbja), a Csillagok között (8,6 - minden idők 29. legjobbja), A tökéletes trükk (8,5 - minden idők 47. legjobbja), a Mementó (8,5 - minden idők 54. legjobbja), A sötét lovag: Felemelkedés (8,4 - minden idők 71. legjobbja) és Batman: Kezdődik (8,2 - minden idők 129. legjobbja). Első tíz filmje közül csak három nem került a legjobb 120-ban, az első, minimálköltségvetésű A Csapda (ugyancsak remek értékeléssel bír, 7,6/10 az IMDb-n), az Álmatlanság, mely hiába különleges film, mégiscsak feldolgozás, amit nem is ő írt, és 7,2 jelenleg az IMDb-pontszáma, ami egyébként ugyancsak igen magasnak számít, illetve a legutóbbi Dunkirk, aminek 7,8/10-es pontszámán sincs mit szégyellni. Tavaly rendezése a Tenet jelenleg 7,5 ponton áll az IMDb-n (a szavazók 4/5-e szerint lett nagyon jó) és bár Amerikában csak 58 millió dollárt hozott a járvány alatt, ehhez Amerikán kívül még 305 milliót pakolt hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!