Gyurkity Péter

Itt az Android 12 első előzetese

Kipróbálhatjuk az új rendszert, viszont a stabilitást csak augusztusra ígérik.

Január végén már beszámoltunk arról, hogy a Google mobilos operációs rendszerének következő verziója többek között az osztott képernyő funkcióján javítana, néhány egyéb változtatással. Most közzétették az első előzetest, amelyet számos másik követ majd a sorban, mielőtt a platform elnyeri végleges formáját.

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az újabb generációk fejlesztői előzetes formájában látnak először napvilágot, ezek nevüknek megfelelően elsősorban a külsős fejlesztőknek készülnek, akik ily módon felkészülhetnek az új változat fogadására, a kompatibilitás biztosítására. A cég saját oldalán most azt láthatjuk, hogy sorrendben 3 ilyen példány bukkan majd fel, ezt követi majd a bétafázis, amelyben 4 egymás utáni verziót próbálhatunk majd ki – a béták nyilván nem hoznak majd magukkal óriási változásokat, viszont a kellő stabilitást csak az utolsó jövevény garantálná számunkra, mégpedig augusztusban, közvetlenül a szeptemberi hivatalos megjelenés előtt, így az új verzió iránt érdeklődők számára ez lesz majd ideális telepítési időpont.

Addig bőven találkozhatunk majd kisebb-nagyobb problémákkal, az üzemidő is csökkenhet az optimalizálás hiánya miatt, ennél azonban valószínűleg fontosabb, hogy milyen új funkciókra és szolgáltatásokra számíthatunk. Az újítások listáján a kezelőfelületet említik az első helyen, itt több módosítás esedékes, a ritkán használt appokat hibernálhatjuk (ezzel némi tárhelyet szabadítva fel), javítanának a multimédia kezelésén és futtatásán, ezzel egy időben pedig módosul az értesítők megjelenítése. A Pixel-felhasználókat figyelmeztetik abban az esetben, ha egy másik app használja a kamerát vagy a mikrofont, a további részleteket azonban várhatóan csak a májusban esedékes Google I/O alatt árulják el.

Az első fejlesztői előzetes a Pixel 3 és újabb készülékeken elérhető, az OTA-frissítést később engedélyezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!