Berta Sándor

Itt a Surface Pro 7+

A Microsoft lerántotta a leplet az új Surface Pro készülékéről, de az a várakozásokkal ellentétben nem a 8-as számot viseli.

A Windows Latest néhány nappal ezelőtt azt írta, hogy ebben a hónapban érkezhet a Surface Pro 8, amely külsőre nem igazán fog különbözni a korábbi termékektől, belül viszont az Intel Tiger Lake processzoraira és az Iris Xe Graphics grafikus egységekre fog épülni, s lesz belőle LTE- és a Wi-Fi 6 (802.11ax) kompatibilis változat is.

Nos, a Microsoft most közölte, hogy kizárólag az üzleti ügyfelek számára piacra dobja a Surface Pro 7+ típusú modelleket, amelyek valóban az Intel 11. generációs Core i3, i5 és i7 CPU-in alapulnak, s 8 vagy 16 gigabájt memóriával; 128, 256, 512 gigabájtos vagy 1 terabájtos cserélhető SSD-vel, valamint opcionálisan LTE-modullal is rendelkeznek. Az SSD esetében a cserélhető jelző ugyanakkor ebben az esetben is azt jelenti, hogy az adattárolót a Microsoft egyik munkatársa és nem pedig a felhasználó válthatja fel egy nagyobb egységgel.

A Surface Pro 7+ for Business a cég szándéka szerint egyesíti a tabletek és a laptopok legjobb tulajdonságait. Kijelzője 12,3 hüvelykes, a felbontása 2736 x 1824 képpont, míg az operációs rendszer a Windows 10 Pro. A maximális üzemidő akár 15 óra is lehet, de a Fast Charging funkcióval az energiatároló akár kevesebb, mint egy óra alatt feltölthető 80 százalékosra. Van TPM 2.0, Bluetooth 5.0-támogatás, Windows Hello kamera, Type USB-C- és USB-A-port, fejhallgató-csatlakozó és Surface Connector, illetve MicroSDXC memóriakártyákkal való bővíthetőség.

Az új eszköz január 15-től rendelhető meg a Microsoft Store kínálatában és a kiválasztott kereskedőknél. Magyarországon a hivatalos viszonteladók kínálatában a Surface Pro 7+ Wi-Fi LTE Advanced változata már ebben a hónapban elérhető lesz. A konkrét árak itt láthatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!