Gyurkity Péter

Itt a második Motorola Razr

A külső mellett a belső is megújult, a cég igyekszik orvosolni a problémákat.

A tavalyi év során mi is hírt adtunk a Motorola Razr 2019 hivatalos bemutatójáról, ez többek között azért volt fontos esemény, mert a cég először dobott piacra hajlítható megoldást, másrészt pedig egy jóval korábbi, annak idején népszerű vonalat élesztettek ezzel fel. Most jön a javított változat, több módosítással.

A Motorola Razr 5G nevének megfelelően támogatja az ötödik generációs elérést, ennél azonban talán fontosabb, hogy mind a külső kialakításon, mind pedig a belső összetételen változtattak, azzal a céllal, hogy egy sokkal jobb végeredményt vehessünk kézbe. Ennek megfelelően a készülék vastagsága csökken, a súly immár mindössze 192 gramm, a hátoldali ujjlenyomat-olvasót is áthelyezték a jobb ergonómia érdekében, a cég szerint pedig a Zero Gap Hinge névre keresztelt zsanér biztosabb és időtállóbb kezelést garantál – a hivatalos adat 200 ezer hajlítás, amely tulajdonképpen 5 éven keresztül jelent napi 100 ilyen mozdulatot. A főkijelző ezúttal is egy 6,2 hüvelykes pOLED-panel, ezt a keret és a szomszédos burkolati elemek hivatottak stabilabbá tenni.


A chip kapcsán több kritika is érte az eredeti példányt, itt most a Snapdragon 710-es típust az új Snapdragon 765G-re cserélték le, amelyhez 8 GB memória, valamint egy 256 GB-os belső tároló csatlakozik. Az abszolút csúcskategóriát tehát ezúttal sem veszik célkeresztbe, viszont a teljesítménnyel nem lesznek gondjaink, miközben az akkumulátor ezúttal egy 2800 mAh-s példány, 15 wattos gyorstöltéssel. Belül ismét egy kisebb bevágáson helyezték el a szelfikamerát, ez 5 helyett már 20 megapixeles, míg kívül javítottak a 48 megapixeles főkamerán, amelyhez ToF-érzékelő és OIS társul. A szoftveres oldalon az Android 10 fut, ez még az Android 12 megjelenése után is megkapja a fontosabb frissítéseket, míg a külső (kisebb) kijelző esetében szintén további szoftveres funkciókat alkalmaznak, a nagyobb kényelem jegyében.

A megjelenés ősszel esedékes, a hivatalos ár 1400 dollár – a telefon 3 eltérő színben lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DrSoong #1
    A maga idejében imádtam a V3-t csodás kütyü volt, jó áron, és csak 97 gramm. Bár klassz de ennyit nem adnák érte amikor 40 ezer körül már kiválóan használható mobilt lehet kapni.