Itt a Motorola Razr 2019

A cég hajlítható készüléke január elején jelenik meg a boltokban.

Az elmúlt hónapokban, a Samsung és a Huawei mellett, a Motorola első saját hajlítható okostelefonjáról, annak állítólagos részleteiről olvashattunk számos alkalommal, bár ezt többnyire külsős források révén tehettük meg. Most végre sor került a hivatalos bejelentésre, ebből pedig minden részletre fény derül.

A Motorola (Lenovo) az első körben az Egyesült Államokban jelentette be az új készüléket, ahogy arra számítani lehetett. Ebből megtudhatjuk, hogy az eredeti, még a korábbi évtizedben bemutatott mobiltelefon nevét hordozó fejlesztés valóban egy eltérő kialakításra épül, legalábbis ahhoz képest, amit a Samsung és a Huawei esetében láthattunk. Ezúttal egy függőleges irányban összehajtható telefont kapunk, amely kivitelében emlékeztet a hagyományos mobilokra, amelyek annak idején még a „clamshell”, vagyis kagyló kategóriába tartoztak. Most azonban egy méretes, 6,2 hüvelykes, hajlítható OLED-kijelzőt kapunk, amelyet tulajdonképpen félbehajtva rejthetünk el, így akár egy kisebb zsebben is kényelmesen eltehetjük a telefont.


A korábban kiszivárogtatott hardveres részletek köszönnek vissza a hivatalos listán, itt említésre érdemes a 16 megapixeles, többek között a Night Vision funkciót is támogató kamera, a TurboPower gyorstöltési technológiát támogató akkumulátor, valamint az érintővezérlést megfelelő módon kezelő Quick View-panel, amely összecsukott állapotban mutatja meg nekünk a különböző értesítéseket, a szelfiképek előzetesét, valamint számos egyéb tartalmat, így nem lesz mindig szükség a telefon kihajtására. A hivatalos ár szintén alacsonyabb az eddig látottaknál, ez az amerikai Verizon esetében 1500 dollár lesz, amit hűségidő ellenében részletekben is fizethetünk.

Európában decemberben indul majd az értékesítés, az ár itt 1700 euróra emelkedik, az első példányok pedig január 9-től futnak majd be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • csicso82 #6
  Mivel újdonság ezért kb. fele ennyit még meg is ér harmad áron pedig már teljesen korrekt lenne.
 • NEXUS6 #5
  A YT-on van már pár kézbevevős, vagy kicsomagolós videó is:

  És igen, én is azt vizslattam, hogy mennyire gyűrődik a kijelző kinyitott állapotban. XD És úgy tűnik, hogy nagyon, nagyon, nagyon minimálisan. Szal ez a teló valódi termék érzetét kelti és nem egy fejlett prototípusét, mint a Galaxy Fold.

  Kár hogy ezek még számomra csillagászati drágaságúak. Kb 150 rugót vagyok max egy telóért hajlandó kiadni. Majd egy Xiaomi jövőre, vagy az után :D
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.11.15. 15:17:39
 • Ellaberin #4
  1700 euróval azért nem lesz annyira tömegcikk. Mára már a Motorola név nem ér annyit, hogy egy Apple/Samsung csúcs készülék mellett vigyék, mint a cukrot.
  Amúgy tetszetős és szép emlékeim vannak a régi Razr készülékemről, talán valamelyik fiók mélyén még meg is van :)
 • Zoliz #3
  Tökmindegy hány ezret csak 2 évet birjon ki mivel lassan annyi sincs egy cellphone életciklusa annyira tömegcikk.
 • barret #2
  Kár hogy csak renderelt videó ugye? Engem azért pár dolog érdekelne! Karcolódik-e? Kinyitáskor látszik-e gyűrődés? És egyáltalán,hány ezer nyitást bír ki? Erre pl automatikusan garanciát kellene adni.
 • NEXUS6 #1
  Csini!
  A videók alapján egész használhatónak tűnik. :)