Berta Sándor

Világszerte elérhető lesz a Harmony OS

A Huawei számos olyan terméket akar piacra dobni, amelyeken az operációs rendszer fut majd.

A Shenzhen Special Zone Daily információira hivatkozva a Reuters írta meg, hogy a kínai konszern azt tervezi, hogy az Android helyett a - Kínában HongMeng OS-ként ismert - Harmony OS-t telepíti fel számos készülékére, amelyeket később nemzetközileg is értékesíteni akar. Némi meglepetésre az eszközök között nem lesznek okostelefonok és táblagépek - ezt a társaság egyik szóvivője is megerősítette, hozzátéve, hogy jelenleg nincsenek arra vonatkozó tervek, hogy az operációs rendszert ilyen termékekre, valamint PC-kre is installálják. Korábban Wang Chenglu, a Huawei ügyfélüzleti csoportja szoftverrészlegének vezetője még erről beszélt.

A Huawei első Harmony OS-t használó terméke egy televízió volt, amelyet Honor márkanéven dobott piacra az óriáscég. Később ezt a modellt számos másik is követte, de ezeket a készülékeket csak Kínában értékesítették. De ez 2020-tól megváltozik, mert a gyártó más országokban is forgalomba akarja hozni azokat.

A Harmony OS-t alkalmazó első, Honor Vision nevű okostévé 4K-felbontással rendelkezik, egyelőre csak a kínai piacon elérhető és két változatban jelent meg. Mind a két verziónak 55 hüvelykes a képátlója, a látószögük 178 fokos és rendkívül vékony keret jellemzi azokat. A beépített mikrofonoknak köszönhetően a termékeket beszéddel is lehet vezérelni, emellett digitális asszisztenssel is használhatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!