Gyurkity Péter

Alakul a Xiaomi Redmi K30

Eltűnik az elődön látott előugró panel, viszont jön az 5G támogatása.

A kínai gyártó a Redmi-vonal esetében legutóbb egy érdekes megoldással jelentkezett, amely a szelfikamerát már egy előugró panelen helyezte el, még kisebb kávának hagyva helyet, míg a hardveres specifikáció kifejezetten brutálisra sikerült. Most picit visszafognak az ütemből, a panel elmarad, viszont megjelenik az ötödik generációs elérés támogatása.

Egy szintén kínai forrás számolt be az új típus, a Redmi K30 névre keresztelt okostelefon várható kialakításáról, az eddig közzétett részletekről. Eszerint az előlapon egy apró lyukat hagynának a kijelzőn, itt helyeznék el a szelfikamerát, amely azonban immár egy párosból állna, némileg hasonlóan ahhoz, amit a Galaxy S10+ esetében az év első felében láthattunk. Tekintettel arra, hogy a rövid bejegyzés a cég igazgatójától származik, erre már gyakorlatilag mérget vehetünk, mint ahogy az is biztosnak tűnik, hogy az 5G támogatása most először bukkan itt (tehát a Redmi márkanév esetében) fel a specifikációban, ami egyben azt is jelzi, hogy a friss technológia a szélesebb rétegek számára is elérhetővé válik.

A fenti részletekről a Xiaomi saját rendezvénye alatt is szót ejtettek, itt azonban a Redmi 8-sorozat tagjairól rántották le a leplet a számukra hazai piacon, azt követően, hogy a telefonok Indiában elrajtoltak. Megemlítették, hogy a K30 mind a standalone, mind pedig a non-standalone (NSA) üzemmódot is támogatná, ez utóbbi pedig előnyt jelent a szolgáltatók számára, hiszen ebben az esetben bizonyos funkciókat (így például a tornyok és szerverek közötti kommunikációt) még a meglévő, nagyobb lefedettséggel bíró 4G-hálózat elemeire bíznak, megkönnyítve ezzel a kiépítést és a fokozatos terjeszkedést. A külsős pletykák szerint a teljesítményt a Snapdragon 7250 chip biztosítaná, amely szintén támogatja a dual 5G-t, ezt azonban eddig még nem erősítették meg.

Az igazgató a kereskedelmi árról egyelőre annyit közölt, hogy a telefon nem lesz a legolcsóbb 5G-készülék, viszont a megoldást nyilván a vékonyabb pénztárcájú felhasználóknak szánják – a megjelenés dátuma jelenleg szintén nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kékherceg #1
    Nekem jobban tetszik, hogy csak a megjelenítésé a képernyő és nincs rajta kamera.