Gyurkity Péter

Brutális hardverrel jön a Redmi K20 Pro

A telefon pedig árával megszégyeníti a valódi zászlóshajókat.

Igencsak érdekes megoldásról rántotta le a leplet a Xiaomi, amely egyértelműen a csúcskategóriás telefonok ellen indul harcba, kifejezetten erős hardverrel, ám rendkívül kedvező hivatalos áron. A telefon minden részlete ismertté vált, a megjelenésre pedig Európában is sort kerítenek majd.

A Redmi K20 Pro már megtekinthető a gyártó kínai oldalán, hiszen a számukra hazai piacon már megvalósult a debütálás. Eszerint a telefon a Snapdragon 855 chipet kapta meg, optimalizált hűtéssel, amelyhez 6 vagy 8 GB RAM, egy 64, 128, illetve 256 GB-os, ezúttal nem kibővíthető tároló csatlakozik. A kijelző egy 6,4 hüvelykes AMOLED-panel, amelyen sem felső bevágás, sem pedig apró lyuk nem található, a szelfikamerát ugyanis egy előugró panelen helyezték el, amely egyre népszerűbb megoldásnak számít a gyártók körében – a támogatott felbontás eközben a 2340 x 1080 pixel. Az üzemidőt egy kereken 4000 mAh-s akkumulátor biztosítja, amelyet a 27 wattos gyorstöltés révén mindössze 80 perc alatt feltölthetünk, a telefonon pedig emellett a hagyományos jack-dugót is megtaláljuk.


A szoftveres oldalon a megjelenés pillanatában még az Android 9 Pie fut, amelyhez a Xiaomi saját MIUI 10 kezelőfelülete csatlakozik. Az említett előlapi kamera egy 20 megapixeles példány, amely ennek megfelelő minőséget biztosít, ez pedig később (egy szoftveres frissítés révén) nagylátószögű felvételek készítését is elérhetővé tenné. A hátoldalon már egy tripla-kamerát helyeztek el, amely egy 48 megapixeles elsődleges érzékelőt kínál, ehhez pedig egy 8 és egy 13 megapixeles példány csatlakozik, a telefotó-, valamint szuper-nagylátószögű (127 fokos) funkció támogatásának érdekében. A videó rögzítésénél a 2160p felbontású tartalmakat akár 60 fps-en is elkészíthetjük, de megjelenik itt a slow-motion videók elmentésének lehetősége is.

A megjelenés Kínában június első napján esedékes, az ár odaát 323 és 388 euró között mozog, ami igencsak kedvezőnek mondható. Európában várhatóan szintén piacra dobják majd a típust, itt a hivatalos ár minden bizonnyal 399 eurótól indul majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Robertoo88 #10
    Nem értem itthon miért Xiaomi Mi 9T néven érkezett, bár ez még csak a kisebb gond lenne, mivel a Mi 9T csak a sima K20, nem pedig a Pro változat, így hardveresen is a gyengébbet kaptuk meg.
  • kvp #9
    "Én a felbontást nem értem annyira. Ekkora tepsiket lehet manapság venni, mindegyik faxa képernyővel, és mindnek ilyen elbaxxott felbontású a kijelzője"

    Alapvetoen csak parfele dpi-s oled keszul. Ezek gurigaban allnak elo, amit utanna a vezerloelektronika csatlakoztatasa elott meretre vagnak. Igy a dpi (tehat a pixelek merete) meghatarozza, hogy az adott anyagbol mekkora felbontas milyen meretu lesz. Forditva is igaz, az is adott, hogy mekkora meret mekkora felbontast jelent. Ezert nem lehet 3-4 inches oled kijelot kapni emberi felbontassal, mert jelenleg az olcson kapthato pixelmeret a tepsikhez igazodik es azokon probalja az 1080p (full hd) felbontast vagy valami ahhoz hasonlot hozni. Ez utanna a keszulek magassagabol mar adja a masik felbontast.
  • Sir Cryalot #8
    Ez nyerserő felütés a hír címében dolog a prohardverről jött ide.
    Sxóval #5 - re válaszolok, most #4 re neg csak akartam az imént.
  • Sir Cryalot #7
    Valószínűleg valami szenzordolog lesz, de más alapelven.
  • Mentol #6
    Én a felbontást nem értem annyira. Ekkora tepsiket lehet manapság venni, mindegyik faxa képernyővel, és mindnek ilyen elbaxxott felbontású a kijelzője.
  • quatlander #5
    Lesz olyan kütyü hír ami nem lesz annyira BRUTÁLIS?
  • mortep #4
    Előlapi kamera jelenleg 3 elérhető módon rendezhető el: 1. széles kávában, 2. notch vagy dot, 3. előugró alkatrészben.

    Szerintem következő lépés az lesz, hogy a kijelző mögé teszik, mint az ujjlenyomatolvasót, a közelségi érzékelóvel és a többi kütyüvel együtt. Lehet ezután a hosszú akkuidőre koncentrálni. Sokkal fontosabb lenne, mint a hajíthatóság. Khm, akarom mondani, hajlíthatóság.
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2019.05.29. 21:37:13
  • Sir Cryalot #3
    "a hagyományos jack-dugót is megtaláljuk."

    + mellé Dirac Sensaround ami elképesztően letaglózóan jó és nem is tudom eléggé méltatni.
  • Sir Cryalot #2
    Aki eltalálja a következő menő perifériát az előugró kamerán túl arra vélhetőleg könnyen rászakad pár milliárd.
  • Ender Wiggin #1
    És mint a többi Redmi akkora a sugárzása, hogy fel lehet forralni vele a vizet...