Berta Sándor

Módosulhat az Instagram és a WhatsApp neve

Mind a két szolgáltatás neve mögé egy kiegészítés kerülhet, a társaság ezzel tenné még egyértelműbbé, hogy a két platform a közösségi oldalhoz tartozik.

A The Verge és a Bloomberg értesülései alapján az Instagram és a WhatsApp neve is kiegészülhet a jövőben a "from Facebook" utótaggal. Az elképzelések alapján a mobilkészülékek képernyőin - praktikussági okokból - változatlanok maradnak a két szolgáltatáshoz kapcsolódó kliensprogramok nevei, de maguk a szoftverek is Instagram from Facebook és WhatsApp form Facebook néven lesznek fellelhetők az Apple App Store és a Google Play Store kínálatában.

Az Instagram és a WhatsApp dolgozóit is tájékoztatták a lépésről, a többségük meglepődött és a bejelentés nem kis zavart okozott. Ez részben arra vezethető vissza, hogy a három ajánlat eddig jól elkülönült egymástól, külön is fejlesztették ki azokat és eltérő cégkultúrát képviselnek. A Facebook szóvivője azzal érvelt, hogy a változtatásra azért volt szükség, mert világosabbá akarták tenni, hogy melyik termékek és szolgáltatások képezik részét a Facebooknak.

A The Information rámutatott, hogy ha többen fogják a két platformot a társasággal azonosítani, akkor annak megítélése az eddiginél sokkal pozitívabb lehet. Bár az kérdéses, hogy az adatvédelmi botrányok elhomályosíthatók-e az Instagram vagy a WhatsApp sikereivel.

Mark Zuckerberg egyébként a Facebook, az Instagram és a WhatsApp összekapcsolását tervezi, s a lépésnek köszönhetően a szolgáltatásokat használók kommunikálhatnának egymással. Jelenleg több ezer fejlesztő dolgozik az ötlet megvalósításán, illetve a három internetes platform technológiai infrastruktúrájának az átdolgozásán. A projekt lezárása után a három ajánlat szoftveres oldalról ugyanazokon a protokollokon és interfészeken fog alapulni. A program fontosságát jól jelzi, hogy közvetlenül Mark Zuckerberg felügyelete alá tartozik és már nem a kezdeti szakaszban tart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #3
    Na orulok hogy tudatositjak bennem hog a Facebookhoz tartoznak, igy mindig a szemem elott lebeg hogy talan megsem kene ezeket hasznalni, legalabbis minel kevesebbet:D
  • kvp #2
    Kozos az adatbazisuk a facebookkal. Az embereket nem igazan erdekli, de tudatositani szeretne a ceg, hogy mar nem valaszthato le a ket szolgaltatas a fo facebook rendszerrol. Ez foleg a facebook feldarabolasa elleni vedekezes.

    ps: Ennyi erovel akar kozos oldalra is kerulhetne a harom felulet, mondjuk a facebook-on belul lenne egy instagramm es egy whatsapp ful a normal hirfolyam es a messenger chat mellett. Ez negy kulon felulet, de kozos adatbazisba dolgoznak.
  • takysoft #1
    Nem tudom, mennyire jó ötlet ez.
    Amúgy is a fél világ fúj az IT cégekre, hogy túl nagyok....
    Legalább az emberek java eddig nem tudta, nem zavarta a dolog...