Berta Sándor

Egyre több eszközre kerülhet a webOS

Az operációs rendszer autókba, robotokba és okosotthonokba kerülhet.

Erősíti a kapcsolatát a Qt céggel az LG - erről állapodott meg egymással I.P. Park, az LG Electronics elnöke és műszaki igazgatója, valamint Juha Varelius, a Qt vezérigazgatója. A két fél többek között azt tervezi, hogy a webOS-t alkalmazni fogja gépkocsik fedélzeti rendszereként, továbbá a robotikában és az okosotthonok esetében is. Ehhez elsősorban arra van szükség, hogy az erőforrások kezelése az eddiginél hatékonyabb legyen. Az LG szeretné, ha a webOS egy erős fejlesztési környezetté válhatna a fejlesztők, a mérnökök és a tervezők számára, akik így innovatív alkalmazásokat és eszközöket készíthetnének.

I. P. Park kiemelte, hogy sokkal könnyebben és jobban meg tudják valósítani azt a víziójukat, hogy innovatív és mesterséges intelligencián alapuló, webOS-t futtató beágyazott eszközöket készítsenek, ha a Qt a partnerük. Az ilyen bonyolult rendszerek tervezéséhez és kifejlesztéséhez ugyanis új és fejlett lehetőségekre van szükség, s csak akkor lehetséges, ha a hardver- és a szoftverszakértők szorosan együtt dolgoznak egymással. Érdekesség, hogy a két fél már 2014 óta együtt dolgozik a webOS fejlesztésén. Az operációs rendszer jelenleg okostévéken érhető el, igaz, korábban egy ideig okosórákon is használták.

Az már tavaly márciusban ismertté vált, hogy további eszközökön is futhat a jövőben a webOS és az LG akkor bejelentette, hogy a dél-koreai tudományos és IT-minisztérium alá tartozó Nemzeti IT-ipari Promóciós Ügynökséggel (NIPA) közösen kifejlesztette a webOS nyílt forráskódú változatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!