29
  • Bruce_Willis
    #29
    Azt teszem ellene hogy droidos telefonom sohasem lesz és google applikációk nincsenek telepítve az eszközeimre. Mást nem nagyon tehetek, csak leírtam a vak és logikátlan embereknek hogy hogyan működik ez az egész.
    Lehet nevetni de abban is 100%-ig biztos vagyok hogy a CIA-vel együtt működik a google és a facebook és mindenkit megfigyelnek.
    Nyílván ebből nekünk nem lesz bajunk, csak a tudat hogy ez így van nem kicsit felháborító. Főleg ha ilyen hanyagul kezelik az adatainkat mint a marslakófejű...

    Ugyanakkor rohadtul utálom mindkét nagyvállalatot az állandó kíváncsisága miatt. Valahogy mindig ott vannak szem előtt, tolják az arcodba a fostengert.
    Az például miért van hogy a nagybátyámat felhívta valaki ismeretlen számról, majd pár perc múlv látta hogy ezt az embert felajánlja neki a facebook ismerősnek? Ez már többször is előfordult vele. A számot nem mentette el a névjegybe, a facebook elvileg nem férhet hozzá a híváslistájához, akkor ez hogy történhet meg?

    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2019.05.05. 10:13:39
  • Bruce_Willis
    #28
    Majd megkeresem neked a cikket, így működik!
  • ostoros
    #27
    Azért mert moslékot szolgálnak fel a menzán, még lehet tiltakozni, ha holnaptól már bele is szarnának, ugye?
  • lammaer
    #26
    Maximum csak ha fontos ember leszel. De annyira úgyse leszel az :)
    Amúgy meg ugyanaz a kérdés mint bruce willishez - ha már úgyis ez a szitu és úgyse tudsz tenni ellene, minek rugózol rajta?

    Amennyire látom szerintetek ha valaki internetezik azt már úgyis megfigyelik és készül róla azakta amiben minden benne van.. akkor meg nem mindegy hogy van e FB accountja vagy nincs?
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.04. 14:14:39
  • ostoros
    #25
    Jaj, nem akarod ezt megérteni, látom. Pedig nagyon egyszerű a dolog, zsarolható leszel, akár hiszed, akár nem.
    És nem csak te, mindannyian azok vagyunk már most.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.05.04. 13:15:07
  • Bozi_Vilag
    #24
    Pont a FB lesz az, aki miatt aggódni kell...
    Ezt inkább a böngésződ (leginkább az Alphabet Inc=Google céghez fut be, mert a Chromiumot használja már kb minden), a keresőd (90%-ban a Google, esetleg a Bing vagy DuckDuckGo), vagy a szolgáltatód tudja.

    #21
    Inkább már ez a paranoia... "Ha valakinek nincs facebook profilja, akkor is csinálnak neki és összepároztatja a harmadik féltől nyert információkkal." Ugyanmár! Ne szórakozzunk, nyílván vannak dolgok, amiket megtud rólad, de hogy a gonosz háttérhatalmak profilt hoznak rólad létre, még nagyobb paranoiára vall.
  • lammaer
    #23
    Ha ez igy lenne, akkor te mit teszel ellene?
    Nem használod a googlet, nem mész weblapokra? Nyilván nem hiszen éppen itt is irkálsz, tehát adod at adatot a googlenak meg az FBnek :)
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.05.04. 11:03:23
  • lammaer
    #22
    Startlap az már 15 éve elavult szar volt. Akkor már inkább egy google keresés....
  • Bruce_Willis
    #21
    Ha ez paranoia, akkor a tied vakság és a logikus gondolkodás teljes hiánya. Attól hogy te 3 képet raksz fel évente magadról, mindent tud rólad a fészbúk.
    Leírom hogy működik. Ahová be van ágyazva onnan szedi az információkat. Tehát a legtöbb weboldalról.
    Ha valakinek nincs facebook profilja, akkor is csinálnak neki és összepároztatja a harmadik féltől nyert információkkal.
    Ez olyan mintha te elmondanád egy barátodnak hogy megcsaltad a feleséged, a dokinak hogy gombás a farkad, a pszichológusodnak hogy meleg pronóra vered, és a szomszédodnak hogy kibújtál az adózás alól. Külön külön mindenkiben megbízol hogy nem adja át másnak az információt, de ők mégis továbbadják, csokorba gyűjtik, sőt ami a legdurvább lejegyzetelik és nyoma marad! A google és a facebook nagy barátok ezen a téren, szóval minden szar amire életedben rákerestél dokumentálva van.
    Paranoia lenne? Vakság!
    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2019.05.04. 06:01:34
  • ToxiMaxi
    #20
    Na, pont a te véleményed számít majd :D. Egyébként 30 év múlva leszek 68 éves, akkor már hivatalosan is jelentéktelen leszek :D. Amúgy az életpályamodellt azt egybe írják ;)
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.05.03. 18:55:54
  • ostoros
    #19
    Harminc év múlva is jelentéktelen ember leszel? Szép életpálya modell. :D
  • ToxiMaxi
    #18
    Egy képernyőn lehet látni az összes csoportot, amiben benne vagyok és látom, hogy mennyi új hsz. érkezett? Aligha.
  • Ulrich von
    #17
    Startlap.hu?
  • ToxiMaxi
    #16
    Csak éppen nem olyan aktívak, mint bármely csoport a FB-on. Egyébként voltam fórum, honlap, bolg követő is de ez valahogy sokkal gördülékenyebben működik. És az egész egyben van integrálva, egy oldalon látom az összes csoportot. Ezt melyik fórum tudja? Ja, hogy egyik se. Köszönöm nekem ez teljesen jó. Ha nekem nem, akkor sem fogok álmatlanul aludni.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.05.03. 11:57:29
  • Ulrich von
    #15
    Te ugye viccelsz.
    Chili termesztés? Makettezés? Az ilyesfajta hobbiknak réges-rég (20 éve :D) létezik/létezett már honlap/fórum/blog, ahol minden ki lett tárgyalva.
  • ToxiMaxi
    #14
    Teljesen egyetértek. A különböző FB csoportokból pedig olyan infókat kapok a hobbijaimhoz, amit egyébként csak nehézkesen vagy egyáltalán nem tudnék megszerezni (pl.: chili termesztés, makettezés,....stb.), de ismerősökkel kapcsolattartás, események szervezése. Tényleg több előnye van, mint hátránya. Ha pedig valakinek vállalkozása van, akkor abban is sokat tud segíteni.
  • lammaer
    #13
    Ha ez igy van akkor meg tökmindegy, ahogy te is írtad nem azon múlik hogy van e FB accod vagy nincs.

    Ha úgyis megvan minden adat, akkor nem jobban jársz ha regisztrálsz az FBn és a magad javára fordítod a funkcionalitását?


    Konkrétan nekem pl tök hasznos volt hogy az általános és középiskolai osztálytársaim megtaláltak FBn és meg tudtak hívni az osztálytalálkozóra.

    Ha az FB a kapcsolati hálómból pénzt tud csinálni hát tegye - ezzel nekem kárt nem okoz, az meg szimplán csak irigység meg a kisember butasága ha az fáj hogy vki pénzt tud csinálni abból amiből én nem.
  • ToxiMaxi
    #12
    Én annyira félek azért, hogy meglátják azt az évi kb. 3 képet, amit kirakok, hogy azt nem is tudom elmondani :D
    Persze féljünk mindentől, mert olyan jelentőségteljes emberek vagyunk, hogy a mi megfigyelésünkből aztán tényleg komoly hasznot lehet húzni. Paranoia lvl. 1000.
  • Sydra
    #11
    Úgy van, ahogy Nexus6 mondja. Bármit megszereznek rólad azt összevetik az összes többi platformon összeszedett adatokkal és kiderítenek rólad kismillió dolgot, amire nem is gondolnál.
    Egyik helyről szereznek email kapcsolati hálót, másik helyről összeszedik a telefonos kapcsolati hálót, harmadik helyről a barát listát, negyedik helyről a gps adatokat, ötödik helyről a bankkártya adataid. Az összes ilyen adatot összemappelik. Akkor is van facebook árnyék profilod ha nem is regisztráltál az oldalra.
  • NEXUS6
    #10
    Ezek csak azért kellenek, hogy könnyebb legyen téged beazonosítani, nem ez a lényeg.
    Elárulom, valóban a kapcsolati hálódra megy mindenki és pont ez az, ami jellemez valójában téged! ;)

    Tudod madarat tolláról...
    XD
  • ostoros
    #9
    "megadod kb a neved, meg azt hogy melyik településen laksz, esetleg még azt is hogy melyik iskolákba jársz"
    Meg hogy mire kerestél rá, milyen oldalakat látogatsz, milyen híreket olvasol, milyen a politikai véleményed, milyen pornót nézel, milyen reklámokra kattintasz és mire nem, stb, stb. Ezt a facebook mind tudja rólad.
  • lammaer
    #8
    Ugyan már!

    Az hogy fenn vagy az FBn és megadod kb a neved, meg azt hogy melyik településen laksz, esetleg még azt is hogy melyik iskolákba jársz... ezzel már ki is adtad a magánéleted? Nekem jóval többől áll ennél.

    Az hogy valaki nem hazudik nem egyenlő azzal hogy részletekbe menően felteszi magát az FBre.
  • csicso82
    #7
    Miért lenne késő? Rengeteg közösségi oldal van de ennyire GLOBÁLIS mint a fészbúk nem sok, ezt az előnyt kell megőrizni és tovább reszelgetni valamilyen irányba.
  • Sequoyah
    #6
    Miert ketelkedsz benne? A 0-rol nem nehez fejlodni:D Nem azt mondtak hogy fontos lesz, hanem hogy az eddiginel fontosabb. Nem mind1:)

    Nekem egyebkent mar az is eleg lenne ha nem osztogatna meg a tevekenysegeimet veletlenszeruen. Pl ha rakattintok egy esemenyre/posztra hogy erdekel azt nem azert teszem hogy a teljes ismerosi korommel tudassam ezt...
  • asgh
    #5
    Nem vagyok rajta a Facebookon és nem is leszek, mégis élőben néztem végig az előadást streamelve, mert az Oculus Quest bejelentést vártam.
    Nem is emlékszem, hogy miket mondott, mert a youtube chatet figyeltem, ahogy mindenki azon pampog, hogy mikor fejezi már be a bullshitelést és tér rá a VR-re. :)
  • Sydra
    #4
    Csak a bugokat szaporítják. :D Ott dolgozik 20000 ember és ennek ellenére hemzseg az oldal a bugoktól, amik sokszor egy hónapig nincsenek kijavítva. Előbb tegyék rendbe a meglevő feature-öket!
  • Kissssss0 #3
    "A legfontosabb módosítás, hogy a társaság számára minden eddiginél fontosabb lesz a felhasználók magánéletének védelme."

    aki ezt beszopja, az meg is érdemli...
  • Zoliz
    #2
    "A vállalat számára a magánélet védelme azért fontos, mert ez az alapvető feltétele annak, hogy a felhasználók úgy fejezhessék ki magukat, amilyenek valójában."

    Aki fenn van a fészbookon és nem hazudik ott annak már nincs magánélete.
  • NEXUS6
    #1
    De szuper végre lehet kicsit hatékonyabban ismerkedni az FB-vel.
    Fasza, csak eljutunk oda, ahol az IWIW 10 éve volt.

    XD