Berta Sándor

Folytatja együtt­működését a Penta­gon­nal a Microsoft

A redmondiak nem követik a Google példáját, érdekli őket a 10 milliárd dolláros kormányzati katonai programban való részvétel.

Júniusban a Google egyik illetékese arról tájékoztatta a munkavállalókat, hogy a közeljövőben nem hosszabbítják meg a Pentagonnal folytatott együttműködést a mesterséges intelligencia területén. A két fél közötti kooperációról szóló jelenleg hatályos szerződés jövőre jár le. A webes óriáscég tartotta magát a döntéséhez, hiszen nemrég nem indult el egy 10 milliárd dolláros védelmi pályázaton. Az Amazon viszont kitart a Pentagon mellett és Jeff Bezos, a társaság első embere megvédte azt a döntést, mely szerint együttműködnek az amerikai védelmi minisztériummal. A vállalat egyúttal jelezte azt is, hogy indulni akar azon a Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI) nevű projektpályázaton, amelyen a Google nem.

Most Brad Smith, a Microsoft elnöke és jogi igazgatója blogbejegyzésében jelentette be, hogy továbbra is együtt dolgoznak a Pentagonnal és ez a jövőben is így lesz. A társaság már négy évtizede működik együtt az amerikai védelmi minisztériummal és a technológiai számos katonai területen találhatók meg. Büszkék erre a kooperációra és a saját tudásukkal hozzá akarnak járulni a mesterséges intelligenciához kapcsolódó etikai és politikai kérdésekhez, s azok megtárgyalásához.

A menedzser kitért azokra is, akik nem akarnak a katonai projektekben részt venni. Közlése szerint mindentől függetlenül természetesen megértik őket és a számukra szintén kínálnak megoldást, nekik lehetővé akarják tenni, hogy más területekre válthassanak. Az ilyen jellegű kéréseket támogatni fogják. Smith megemlítette a Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI) projektet, amelynek keretében a Pentagon adatait egy vállalati felhőkörnyezetbe továbbítják majd. A program akár tíz éven át is tarthat és azt a tervek szerint a Pentagon 10 milliárd dollárral fogja támogatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csicso82 #2
    A Skynet öntudatra ébredt..
  • Skynet85 #1
    Google saját MI-t akar amihez később ha kell vesz vasat. Pénz beszél ,csodák pedig nincsenek.
    Utoljára szerkesztette: Skynet85, 2018.10.30. 19:03:05