Berta Sándor

Az Uberbe fektet be a Toyota

A japán gyártó és a közösségi utazásmegosztó az önállóan közlekedő autók területén akar együttműködni.

A Toyota Motor Corporation bejelentette, hogy 500 millió dollárt invesztál az Uber Technologies Inc.-be. A projekt keretében az amerikai cég által kifejlesztett biztonsági rendszert építik majd be a Toyota modelljeibe - a megoldás nem teszi lehetővé a teljesen vezető nélküli közlekedést. Ezzel párhuzamosan a Toyota rendszereit is integrálják a közösségi utazásmegosztó platformjába, míg a Toyota Sienna modelleket ellátják az Uber önvezető technológiájával és a gyártó Guardian nevű biztonsági rendszerével.

A japán konszern a Guardian mellett a Mobility Services Platform (MSPF) nevű termékét is elérhetővé teszi az Uber számára. Az MSPF egy adatplatform hálózatba kötött járművek számára. A két fél más területeken már kooperál egymással, de úgy vélték, hogy az autonóm közlekedés területén még jobban kibontakozhat az együttműködés.

A mostani együttműködési megállapodást az Uber részéről Dara Khosrowshahi vezérigazgató, míg a Toyota részéről Shigeki Tomoyama alelnök írta alá. Dara Khosrowshahi kijelentette, hogy ez az első ilyen jellegű szerződés, amelyet az Uber megkötött. A céljuk az, hogy a legbiztonságosabb önállóan közlekedő gépkocsikat biztosítsák a felhasználók számára világszerte, s ez a kooperáció egy fontos lépés ebbe az irányba. Shigeki Tomoyama hozzátette, hogy az erőfeszítéseik egyesítése előmozdíthatja a jövőbeli mobilitást. Ez a megállapodás és a beruházás fontos mérföldkőnek számít a mobilitási társasággá alakulási folyamatukban, mivel elősegítenék a mobilitási szolgáltatások biztonságos kiterjesztését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!