Gyurkity Péter

Novemberben jöhet a Huawei kihajtható telefonja

A gyártó megelőzné a riválisokat, mégpedig egy kihajtható dizájnnal.

Az elmúlt hetekben többször írtunk a kihajtható, összecsukható megoldásokról, amelyeken a hírek szerint több különböző gyártó is dolgozik. A Huawei ezek egyike, bár a ZTE már tavaly bemutatta saját fejlesztését, amelyet ezt követően igyekeztek további tökéletesíteni. Most további részletek futottak be a kínai törekvésekről.

Távol-keleti források számoltak be arról, hogy a mostanában a globális harmadik helyért küzdő Huawei nagyon is komolyan gondolja az új dizájn megvalósítását, ennek érdekében pedig egy szorosabb menetrendet igyekeznek követni, amely jó eséllyel még azt is lehetővé teheti számukra, hogy megelőzzék a jó ideje első helyen tanyázó Samsung hasonló törekvését. A dél-koreai rivális a jövő év első negyedében mutatná be saját hasonló megoldását, a Huawei viszont már novemberben leránthatja a leplet a fejlesztésről, amely a jelek szerint egy kihajtható kivitelre támaszkodna, ezzel több előnyt kínálva a felhasználóknak.

A pontos hardveres specifikációról egyelőre nem érkezett hír, az említett formátum viszont azt jelentené, hogy a készülék kisebb helyen, így például a farzsebben is kényelmesebben elférne, viszont használat közben egy nagyobb felületen jeleníthetné meg az általunk megtekinteni kívánt tartalmakat – gyakorlatilag az okostelefonok és a táblák funkcionalitásának egyfajta kombinációját nyújtva számunkra. Egyelőre azon megy a vita, hogy a gyártó vajon elszánja-e magát a korai prototípus vagy teljes mértékben működő mérnöki példány bemutatására, illetve hogy erre mikor kerülhet sor. A P20 piacra dobása után ez valószínűbbnek tűnik, de itt még várnunk kell a további konkrétumokra.

A cég az LG Display közreműködésére számít, ez utóbbi szállítaná a kijelzőt. Az Apple is ezt az utat követi, nyilván itt nem szeretnének a Samsungra támaszkodni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!