Berta Sándor

A BlackBerry szoftvere lesz a Jaguar Land Rover autóiban

A két társaság közösen akar technológiákat kifejleszteni a hálózatba kötött autókhoz.

A Jaguar Land Rover (JLR) és a BlackBerry több évre szóló együttműködési megállapodást írt alá egymással, amelynek értelmében a kanadai társaság a jövőben a QnX és a Certicom technológiával látja el a JLR-t. A BlackBerry egyik mérnökcsapata segíteni fogja a Jaguar Land Rover vezérlőeszközeinek a fejlesztését. Az első közös projekt egy új informatikai és szórakoztató rendszer megalkotása lesz a járműgyártó számára.

A két fél közölte, hogy közösen akarja kifejleszteni a következő generációs biztonságos és hálózatba kötött gépkocsikat. Dave Nesbitt, a Jaguar Land Rover járműmérnöki igazgatója szerint a BlackBerry mérnökeinek köszönhetően a legdinamikusabb és a legaktuálisabb szoftvert érhetik el, amely által biztosíthatják a legmagasabb fokú biztonságot, amelyre a hálózatba kötött autóiknak szükségük van. John Wall, a BlackBerry alelnöke szerint olyan döntő szakaszban vannak, amelyben a járműgyártók lassan ráébrednek, hogy aktív szerepet kell játszaniuk az gépkocsik szoftverarchitektúrájának definiálásakor.

A BlackBerry 2016 novembere óta együttműködik a Forddal és idén január óta a partnerei között van a Baidu is. Emellett olyan cégekkel kooperál, mint a Delphi, a Denso, az nVidia, a Qualcomm és a Visteon, januárban pedig bemutatta a Jarvis nevű rendszert, amely valós időben deríti fel a járművekben alkalmazott szoftverek biztonsági hibáit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!