Gyurkity Péter

Már a kijelző azonosítja ujjlenyomatunkat a Vivo telefonján

A cég saját ígéretéhez híven bejelentette első ilyen készülékét.

Tavaly mi is beszámoltunk arról, hogy a Vivo már bemutatta az ujjlenyomat-olvasót a kijelzőbe integráló megoldását, pontosabban annak prototípusát. Az Apple ehelyett az arcfelismerést választotta, ez azonban nem változtatott a kínai gyártó elképzelésén, bár a részletekkel még mindig adósak.

A hivatalos bejelentésben nem részletezik az új telefon pontos hardveres specifikációját, ehelyett a hangsúlyt egyértelműen az új integrált megoldásra helyezik. A mellékelt videóban is látható, hogy a Synaptics Clear ID FS9500 típusú érzékelőjére támaszkodnak, amelyet az erre optimalizált felhasználói felülettel kombináltak. Ez utóbbi révén a kijelző kigyullad, amikor az ujjlenyomat leolvasására van szükség, a kijelzőbe való integrálás pedig azt jelenti, hogy itt egyrészt kényelmes elhelyezést, másrészt pedig valóban káva nélküli előlapot tudnak garantálni a vásárlóknak – hiszen nincs többé szükség az előlapi fizikai gombra.

Az említett funkció a megszokott módon támogatja a biztonságos azonosítást, hiszen itt a készülék feloldását, a védett tartalmak megfelelő elérését, valamint a biometrikus azonosítást igénylő mobilfizetéseket sorolják fel a listában. Sajnos a többi részletről még nem tettek említést, így azt sem derült ki, hogy milyen néven jelenik majd meg az okostelefon, illetve hogy ez milyen hardvert kínál majd, milyen áron, mely időponttal kezdődően. Mindössze annyit jelentettek ki, hogy 2018 elején várható a debütálás, de erre még nyilván várnunk kell.

Mivel az anyacég BKK emellett az Oppo és a OnePlus márkákért is felel, a fejlesztés várhatóan több másik kínai telefonon is megjelenik majd, ezek együttes erővel indulnak majd hódító útjukra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!