Berta Sándor

Videochat-eszközt fejleszt a Facebook

Összehozni az embereket - ez Zuckerberg új stratégiája, amit már hardverekkel is meg fognak támogatni. 2018 elején jöhet az első készülék.

A Facebook Building 8 nevű laboratóriuma saját hardvereket fejleszt. A csapatba igazi hardverfejlesztő veteránok tartoznak, a vezető Regina Dugan, a Google korábbi ügyvezetője. Létrehozásának célja a Facebook felhasználók még erősebb bevonása a cég ökoszisztémájába, hiszen az eszközökön is az ő megoldásaik futnának. A társaság egyik első termékét a videochatekhez lehet majd használni - erről a Bloomberg számolt be a terveket ismerő bennfentesekre hivatkozva.

Az elképzelések alapján az eszköz 13 és 15 hüvelyk közötti képernyőt, mikrofonokat, hangszórókat és egy intelligens széles látószögű kamerát fog kapni. Egy vékony állvány fogja függőleges pozícióban tartani. A beépített kamera automatikusan felismeri az adott helyiségben jelen lévő személyeket és rájuk összpontosít. A készülék még prototípus fázisban van, de már lakásokban tesztelik. Az új termék az Androidra épül és hivatalosan a jövő tavasszal megrendezendő F8 fejlesztői konferencián fogják bemutatni. Ha Thai, a Building 8 szóvivője nem kommentálta az értesüléseket, de Dugan áprilisban egy kategóriateremtő, a közösséget elsődlegesnek tekintő eszközt ígért.

A Facebook egy a Sirire hasonlító asszisztensen és okoshangszórón is dolgozik, utóbbi hasonló lesz, mint az Amazon Echo vagy a Google Home. A Facebook az asszisztens megalkotásához az Apple számos korábbi munkatársát szerződtette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #3
    Az is megvan hogy volt Skype telefon? Most egy új kamerás kiadás nem lenne eget rengető újdonság.

    SŐT!

    Egy átlagos mobiltelefon aminek van előlapi kamerája már képes erre. Remek dolog a kutatás, csak minek ha már létezik?
  • hungi #2
    az ugye megvan hogy ez egy célhardver, nem szoftver? A facebook messenger már jó ideje tudja azt amit a skype (sőt).
  • dzsagon #1
    Zuckerberg! A szó amit keresel az a Skype. Ér már létezik vagy 10 éve.