Berta Sándor

Kontrollál­hatók lesznek a Windows 10 frissítései

Az operációs rendszert használók a jövőben nagyobb döntési szabadságot kapnak.

A Microsoft bejelentette, hogy a Creators Update bevezetésével jobban lehet majd felügyelni a Windows 10 jövőbeli frissítéseit. A változtatásnak köszönhetően a javítások már előre meghatározható időpontokban fognak települni és nem spontán módon. A Windows 10 esetében sok felhasználó elégedetlen azzal, hogy eddig csak korlátozott lehetőségei voltak arra, hogy befolyásolja a frissítések telepítésének időpontját. Ezzel a Microsoft is tisztában volt, mert egyre több ügyfél jelezte, hogy több beleszólást szeretne a javítások telepítésébe. A társaság ezt a kérést teljesíti a Creators Update keretében.

A módosítás miatt a jövőben a frissítések egy meghatározott időpontban valósulhatnak meg. Ezt később bármikor meg lehet változtatni. A javítások telepítésének időpontját eddig mindig a Windows 10 döntötte el. Emellett módosították a a frissítések elérhetőségével kapcsolatos értesítéseket is és a jövőben lehetőség lesz arra, hogy a telepítés akár három nappal később valósulhasson meg.

Szintén megváltoztatták az úgynevezett aktív órák rendszerét. Ezek esetén az érintett készülék semmilyen frissítést nem fogad, így biztosítja a zavartalan működést. A mostani módosítással meghosszabbítható az aktív órák száma. Így a javítások akkor települhetnek majd, amikor az adott eszköz nem végez fontos tevékenységet. Az utolsó változtatás pedig azt célozta, hogy a frissítések letöltési sebessége kevésbé befolyásolja negatívan a teljes rendszer sebességét. Ideális esetben a felhasználók észre sem veszik majd, hogy a háttérben javítások töltődnek le. Ráadásul az ígéretek alapján a jövőben kevesebb alkalommal lesz szükség a Windows 10 újraindítására is, így a teljes frissítési folyamat gyorsabbá válhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hgabi84 #2
    Már eddig is kontrollálhattuk - részletek itt. De persze nem árt, ha majd később felhasználóbarátibb módon is megtehetjük mindezt. :)
  • mortep #1
    Fafejű májkroszoftosok. A zXPé óta gondok vannak a frissítési politikával, nomeg annál is régebbi a szöveg, hogy ezentúl kevesebb újraindítás szükségeltetik... hiszem ha látom. Továbbá azt is jó lenne végre elérni, hogy amint megjelent "login screen", a pc valóban használatra kész legyen, mindenféle welcome meg egyéb színes guriga nélkül. Az almánál ezt meg tudták csinálni, linuxoknál is rendben lenne, a microsoftnál ez miért nem megy?