Gyurkity Péter

Az Apple is visszahív néhány telefont

A probléma a hirtelen leállás – a cég viszont a profit terén kiemelkedő.

A Samsung akkumulátorokkal kapcsolatos problémái láttán némileg meglepő lehet, hogy most az Apple is kisebb visszahívást jelentett be, azt azonban a cégnél gyorsan hozzátették, hogy esetükben nem a potenciális veszélyek, hanem egyszerű technikai gondok kényszerítették ki a lépést. Ezzel egy időben jelent meg, hogy a profit terén szinte mindent visznek, ahogy az eddig is volt.

A hivatalos oldalon megjelent bejelentésből kiderül, hogy a visszahívás az iPhone 6s típust érinti, ezen belül is a tavaly szeptemberben és októberben gyártott példányokat emelik ki. Itt fordulhat elő, hogy egy-egy készülék hirtelen kikapcsol, ami még akkor is bekövetkezhet, ha a kijelző tanúsága szerint az akkumulátor feltöltöttségével nincs gond. A felhasználók a cég saját üzleteiben, illetve a megfelelő engedéllyel rendelkező forgalmazók segítségével vethetik össze a sorozatszámot a hivatalos listával, ezt követően jöhetnek a konkrét lépések.

A Strategy Analytics közzétette a harmadik negyedéves eredményekről készített részletes listáját, amelyben a működési profit tekintetében vetik össze egymással a fontosabb gyártókat. Ebből megtudhatjuk, hogy az Apple továbbra is magasan kiemelkedik a mezőnyből, hiszen az okostelefonokból származó profit esetükben elérte a 8,5 milliárd dollárt, amivel a teljes szegmens eredményének 91 százalékát mondhatták magukénak. A második helyezett Huawei mindössze 200 millió dolláros működési profitról számolhatott be, míg a Kínában már vezető, itt pedig a harmadik és negyedik helyen található Oppo és Vivo szintén ehhez közeli számokat tett közzé.

Az Apple kiemelt helyzete nem új fejlemény, ez már tavaly is így volt. A némileg csökkenő részesedés tehát egyelőre nem jelenti a hatalmas profit végét, bár ez később változhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!