Berta Sándor

Beszáll a VR-piacba az Acer

Az Acer bejelentette, hogy a Starbreeze AB nevű svéd fejlesztőstúdióval közös vállalatot alapított, amely a StarVR virtuális valóság szemüvegek tervezésére, fejlesztésére, gyártására, marketingjére és értékesítésére fog összpontosítani.

A két fél már májusban szándéknyilatkozatot írt alá, ez volt az első lépés az E3 2015 kiállításon bemutatott StarVR piacra dobása felé. Akkor arról volt szó, hogy az a szándéknyilatkozat képezheti az alapját a játékfejlesztő stúdió és a tajvani gyártó közötti további tárgyalásoknak, továbbá egy új közös cég megalapításának. Ez utóbbi be is következett. A StarVR szemüvegből az idén csak keveset dobnak piacra, a sorozatgyártás várhatóan 2017-ben kezdődhet el.


Az új vállalkozás neve egyelőre Acer Starbreeze Corporation lett és 25 millió dolláros tőkével rendelkezik. Az összeget egyenlő arányban biztosította az Acer és a Starbreeze, és szintén egyenlő arányban rendelkeznek részvényekkel is. Az új társaságot várhatóan a harmadik negyedévben jegyzik majd be Tajvanon, miután megkapta a különböző piaci felügyeletektől a működéséhez szükséges engedélyeket. Az Acer és a Strabreeze jelezte, hogy - ha szükséges - további tőkét is befektetnek a vállalatba.

Jason Chen, az Acer Inc. elnök-vezérigazgatója közölte, hogy a lépés hangsúlyozza az elkötelezettségüket azzal kapcsolatban, hogy a virtuális valóság területén is az élmezőnybe tartozzanak. Úgy véli, hogy a Starbreeze VR-technológiájának és az ő több éves hardveres és számítástechnikai tapasztalataiknak az ötvözete új szintre emeli majd a virtuális valóságot. Bo-Andersson Klint, a Starbreeze AB vezérigazgatója hozzátette, hogy a stratégiai együttműködés jelentős mértékben javíthat a termék minőségén és elérhetőségén. A két fél közösen fogja meghatározni, hogy hol vannak a VR-technológia határai.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    Ezt hivjak fejlodesnek. Ha sikerul eljutni a perfect vision kategoriaba, akkor mar pl. katonai celra is megeri ilyeneket hasznalni. (azaz ket nagyfelbontasu, nagy erzekelesi tartomanyu kamera a sisak kulsejere, kijelzok a szemek ele a katona jobban lat mint szabad szemmel, de ha kelloen osszemegy, akkor akar szemuveg helyett is elterjedhet, mint kombinalt VR/AR headset)
  • Sir Cryalot #2
    ...LOL, szóval ,legally blind fokozatú devkitre kapott carmack 22 éves "vr guru" haverja 2.5 millio dollart a kickstarteren és égette meg magát a valveos GABEN.

    Főállású hebrencs™ Cliffy B is a fedélzeten:

  • Sir Cryalot #1
    Találtam a kóderpápa ször johannesz szörmack twitterén egy jó ábrát:

    https://pbs.twimg.com/media/CmXzf65UIAEKjhq.jpg


    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.07.06. 22:14:10