Berta Sándor

Németországban bírság járna a túl lassú internet­elérés miatt

A német Zöldek előírnák a garantált le- és feltöltési sebességek betartását.

Tabea Rößner, a párt médiaügyi, digitális infrastruktúrákért és kreatív gazdaságért felelős szóvivője elmondta, hogy a frakciójuk benyújtotta a szövetségi parlamentbe az ezzel kapcsolatos beadványt. A dokumentum értelmében az internetszolgáltatókat köteleznék arra, hogy a jövőben a hirdetett és garantált sávszélességek legalább 90 százalékát biztosítsák az ügyfeleiknek. Sokan találkoznak ugyanis azzal a problémával, hogy például hiába fizetnek 30 megabites kapcsolatért, de a valóságban annál sokkal kevesebbet kapnak. Mindez pedig a Zöldek álláspontja alapján egyszerűen elfogadhatatlan.

Az Európai Unió egyik új rendelkezése szerint lehetőség van arra, hogy bizonyos minimális minőségi előírásokat meg lehessen határozni az internethozzáférések kapcsán. A Zöldek erre utalva azt követelték, hogy az internetszolgáltatók legalább a vállalásaik 90 százalékát teljesítsék. A minimális előírásokat a Szövetségi Hálózatfelügyeletnek kellene kidolgoznia. Amennyiben egy internetszolgáltató nem tartaná be a szabályokat, akkor pénzbüntetést kapna és ráadásul még kártérítést is kellene fizetnie.

Az új helyzetből minden szereplő profitálhatna: egyrészt a cégek rákényszerülnének, hogy ne vállalják túl magukat, másrészt az ügyfeleik is elégedettebbek lennének, emiatt kevesebben váltanának szolgáltatót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • matatom #2
    Ja, pl. Frankfurt: átlag 4Mbps le, 0.3Mbps fel. És ez nem kisváros, vagy falu. Mobilnet aránytalanul drága és erősen korlátos, tehát nem alternatíva. Kábel tv csatlakozásos netet tiltja a háztulajdonos, illetve nem alkalmas a meglévő hálózat. Ez Mo.-on speciel sokkal jobb.
  • Cobra. #1
    Ismerős német kisvárosban dolgozik és lakik, ő már annak örülne, ha az itthoni alap ADSL sebességet megkapná, mert jelenleg sokszor ISDN sebességet is épp hogy tud a hálózat. Mobilnet meg még ennyire sincs arrafelé.