Gyurkity Péter

HP Elite x3 néven jön a cég W10-es telefonja

A gyártó meglehetősen erős hardverrel párosítja a Microsoft új operációs rendszerét.

Még az év első napjaiban számoltunk be a hírről, miszerint a HP is gondolkodik egy Windows 10 szoftvert futtató okostelefon piacra dobásán, ez a változat pedig egyelőre a Falcon kódnéven készül. Most a végleges név is napvilágot látott, ami alátámasztja a korábbi feltételezéseket.

Az @evleaks Twitter-hírfolyamában bukkant fel az újabb rövid bejegyzés, amelyben már szerepel a véglegesnek szánt név is. Eszerint a HP az Elite x3 elnevezés mellett tette le voksát, ami ésszerűnek tűnik, hiszen az Elite család tagjai között kifejezetten az üzleti ügyfeleknek szánt megoldásokat találunk, ezen okostelefon kapcsán pedig az eredeti hírben szintén szerepelt az ilyen irányultságról szóló értesülés. Érdemes megemlíteni, hogy az Elite x2 egy korábban piacra dobott táblát takar, az EliteBook Folio pedig egy, a múlt hónapban felvillantott noteszgép, amely egy akkor meg nem nevezett okostelefonnal egészülne ki.

Ami az okostelefon belső kialakítását illeti, itt egy 5,8 hüvelykes kijelzőre számíthatunk, amely a Quad HD felbontást támogatná. Ehhez a Qualcomm új zászlóshajója, a Snapdragon 820 nyolcmagos chip társul majd, amely megfelelő teljesítményt biztosít a készüléknek, míg a szoftveres oldalon a már említett Windows 10 Mobile operációs rendszer futna, amely itt is támogatná a Continuum funkciót.

Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy a HP mikor és milyen áron dobná piacra a készüléket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)