Berta Sándor

Autókban is elérhető lesz az Office 365

A járművek fedélzeti és szórakoztató rendszereibe integrálják az irodai programcsomag alapvető funkcióit.

A Microsoft megállapodott a Harman International Industries céggel, aminek köszönhetően a közeljövőben az Office 365-öt a gépkocsikban is használni lehet majd. A Harman elsősorban a JBL és a Harman Kardon márkájú audiotermékeiről ismert, a vállalat legnagyobb bevételt termelő üzletágát ugyanakkor a járművek fedélzeti, szórakoztató és audiorendszerei jelentik.

A kooperációnak köszönhetően a sofőrök akár vezetés közben is elvégezhetnek különböző feladatokat, anélkül, hogy veszélyeztetnék a közlekedésbiztonságot. A szoftver lehetővé teszi az üzenetek elküldését, az e-mailek felolvasását vagy megválaszolását, az időpontok kezelését vagy a segítségével automatikusan jelentkezni lehet konferenciabeszélgetésekre. A Skype-hívások, illetve konferenciabeszélgetések ugyanakkor kizárólag parkoló vagy robotautókból kezdeményezhetők.

Phil Eyler, a Harman Connected Car részleg elnöke kijelentette, hogy az új lehetőség növelheti a biztonságot és csak minimális mértékben vonja majd el a vezetők figyelmét. Peggy Johnson, a Microsoft stratégiai üzleti megállapodásokért és partnerségekért felelős alelnöke szerint a lépéssel megváltozhat a vezetés élménye. Azzal, hogy biztosítják, hogy az Office 365-szolgáltatások zökkenőmentesen integrálva lesznek a gépkocsikba, a telematikába és a teljesítményadatokba, lehetővé teszik, hogy a fogyasztók produktívabbak legyenek vezetés közben.

Johnson blogbejegyzésében azt írta, hogy az emberek elvárják, hogy az autóik számítási teljesítménye megegyezzen a lóerők számával, az autógyártók pedig elérhetővé teszik a mobil megoldásokat a gépkocsikhoz, hogy megfeleljenek a vezetők változó igényeinek, valamint javítsanak a biztonságon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!