Gyurkity Péter

Kérdéses a Galaxy Note 5 európai rajtja

A közvetlen előd viszont itthon éppen ezekben a napokban frissül az Android legújabb verziójára.

A Samsung még augusztusban, a Galaxy S6 Edge+ változattal együtt mutatta be a Galaxy Note 5 okostelefont, amely a zászlóshajó szerepében debütált. Akkor arról olvashattunk, hogy ez utóbbi Európában nem jelenik majd meg, októbertől kezdve azonban már felbukkantak az ezt cáfoló pletykák - hogy azután most a Samsung tovább ködösítsen.

Ezúttal is egy külső forrás számolt be arról, hogy a dél-koreai gyártó végül mégis piacra dobja majd Európában a készüléket, mégpedig valamikor 2016 elején. Az Egyesült Királyságra nézve egy ennél közelebbi időpontot határoztak meg, szerintük a brit felhasználók már januárban kezükbe vehetik majd az okostelefont, amivel ugyan nyilván lekésnék az ünnepi szezont, és alig előznék meg a soron következő Galaxy típus februári bemutatkozását, ez azonban még mindig jobb a semminél.

Az egyébként eddig sem volt teljesen világos, hogy miért döntöttek az európai kontinens mellőzése mellett. Egyes vélemények szerint a kiélezett verseny miatt maradt el a megjelenés, a Samsung az utóbbi hónapokban egyébként is megérezte a riválisok erősödését - a kínai gyártók közül pedig egyre többen vannak jelen az európai piacon -, ám hivatalos indoklást hiába is keresünk. Érdekes módon most reagáltak a friss hírekre, közleményük szerint Európában továbbra is a Galaxy S6 Edge+ képviseli majd a csúcskategóriát, ami egyben azt is jelentené, hogy a Galaxy Note 5-re hiába várunk, ám a külső források kitartanak saját verziójuk mellett.

Itthon egyébként éppen most frissült az Android legújabb verziójára a közvetlen előd, a Galaxy Note 4. Az új szoftver jobb teljesítményt, optimalizált üzemidőt, gyors jegyzetelési funkciót (immár a lezárt kijelzőre is írhatunk), az Air Command menüt, valamint számos egyéb változást hoz magával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!