Gyurkity Péter

Három Samsung okostelefon szivárgott ki

Ezek között pedig erősebb és kifejezetten gyenge, olcsónak szánt példány is szerepel.

Az utóbbi hónapokban a Samsung mintha az egészpályás letámadás újraélesztésével igyekezett volna visszanyerni az elvesztett lendületet, ez pedig bizonyos tekintetben sikerült, hiszen példányszámban visszavették a vezetést, míg a profit tekintetében az Apple továbbra is toronymagasan vezet. Most három újabb változat szivárgott ki a fontosabb hardveres részletekkel.

A Galaxy A9 természetesen az A-sorozat legerősebb tagjaként futna be, ahogy erre már neve is utal. Itt egy 5,5 hüvelykes (vagy ennél is picit nagyobb) érintőképernyő, az új nyolcmagos Snapdragon 620 chip, 3 GB RAM, egy alapesetben 32 GB-os belső tároló, valamint egy legfeljebb 300 Mbps-os letöltési sebességet támogató LTE-modem szerepel a felsorolásban, a 4K-videók rögzítésének lehetőségével, illetve a korábbi pletykákhoz képest valamivel jobb egymagos teljesítménnyel. A végleges dizájn, a hardveres lista, valamint a várható ár azonban még nem ismert, erre várnunk kell.

A Galaxy A8 2016-os változata (A3LSCV32) ehhez képest a tengerentúlon már átesett a certifikációs teszteken, eszerint az áramkörök elrendezése és a burkolat nem változik. A pontos méret ezúttal 157,9 mm x 76,9 mm, a kijelző mérete 5,68 hüvelyk, az akkumulátor pedig egy 3050 mAh-s példány, amihez a teszt során az Android 5.1.1 Lollipop társult, bár a Marshmallow alkalmazása sincs kizárva. A GFXBench adatbázisa szerint a teljes listán az Exynos 7 Octa nyolcmagos chip, az ARM Mali-T760 grafikus vezérlő, 2 GB RAM, 32 GB-os tároló, valamint egy 16 megapixeles hátoldali kamera szerepel, bár a kijelző tekintetében ők 5,2 hüvelykes méretet és 1080p felbontást említenek meg. A Zauba adatbázisában ezen túl egy 356 dollárnak megfelelő ár is helyet kapott, amit persze még nem vehetünk biztosra.

A Galaxy J1 Mini már egy kifejezetten olcsónak és gyengének szánt telefon, amely egy 4,3 hüvelykes kijelzőt, 480 x 800 pixel felbontást, egy 1,5 GHz-en futó négymagos Spreadtrum chipet, 1 GB memóriát, 8 GB-os tárolót, valamint egy 5 megapixeles és egy VGA-kamerát kapott, az Android 5.1.1 kíséretében. Az ár várhatóan 100 dollár körül lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xyl #2
    Tetszik a cím! A három okostelefon szó szerint gáz halmazállapotba került, majd pedig mondjuk a Samsung ajtaján levő réseken átszivárgott. Tulajdonképpen - lehetséges. Már csak a hőmérsékletet kellene megsaccolni, ahol a telefon összes alkotóeleme gáz halmazállapotba kerül.