Gyurkity Péter

Három Lumia okostelefont jelentett be a Microsoft

Bemutatkozott a Lumia 950, a 950 XL és a korábban szintén kiszivárgott Lumia 550.

Ahogy az várható volt, a Microsoft októberi rendezvényén mind a három, az elmúlt hetekben kiszivárgott okostelefon bemutatkozott a nagyközönség előtt, a hardveres és szoftveres részletek mellett pedig megismerhettük a megjelenés menetrendjét, valamint a hivatalos árakat is.

A Lumia 950 egy 5,2 hüvelykes, Quad HD felbontást támogató AMOLED-kijelzőt kapott, amelyet a Snapdragon 808 chip, 3 GB RAM, egy 32 GB-os, microSD révén bővíthető belső tároló, egy 20 megapixeles hátoldali kamera (amelynek segítségével 4K-videókat is rögzíthetünk), annak 5 megapixeles előlapi társa, valamint egy 3000 mAh-s cserélhető akkumulátor csatlakozik. A listán emellett 4G LTE, USB Type-C csatlakozó, íriszolvasó, "adaptív" antennák, vezetéknélküli töltés, illetve a Windows 10 és annak Continuum technológiája szerepel. A megjelenés novemberben esedékes, az ár 550 dollár lesz.


A Lumia 950 XL ehhez képest egy nagyobb, 5,7 hüvelykes kijelzőt kínál, amelyhez 151,9 x 78,4 x 8,1 mm-es méret, Gorilla Glass 4 felület, Quad HD felbontás, 518 ppi pixelsűrűség, a Snapdragon 810 processzor, 3 GB RAM, egy szintén 32 GB-os belső tároló (microSD-vel), a már említett kamerák (a hátoldali példány itt is ZEISS-optikát, triple LED flash-t, valamint ötödik generációs optikai képstabilizációt vonultat fel), továbbá egy 3300 mAh-s cserélhető akkumulátor társul. A megjelenés szintén novemberre várható, az ár itt 649 dollár.

A Lumia 550 már egy jóval szerényebb megoldás, itt egy 5 hüvelykes, 720p felbontást támogató érintőképernyőt kapunk, amelyhez Corning Gorilla Glass 3 felület, négymagos Snapdragon 210 chip, 1 GB RAM, 8 GB-os tároló, microSD, egy 5 és egy 2 megapixeles kamera, illetve egy 1950 mAh-s akkumulátor társul, természetesen a Windows 10 kíséretében. A megjelenés decemberben várható, az ár 139 dollár.


A két csúcskategóriás és egy olcsó megoldás mellett egy középkategóriás változat is érkezik, bár ennek megjelenésére idén már nem kerül sor. Egyelőre mindössze annyit lehet tudni a készülékről, hogy a középkategóriának megfelelő hardvert kapna, ehhez pedig egy fém külső társul, amely szintén inkább a drágább, a belépő szint feletti változatokra jellemző.

A "zászlóshajó" kifejezés szintén szerepel a cikkben, ám itt kihangsúlyozzák a megfizethetőséget, vagyis egy olyan, valamivel erősebb megoldásra kell gondolnunk, amely az ár tekintetében nem támaszt majd magas követelményeket. Mivel azonban a pontos részleteket még nem ismerjük, a hivatalos bemutatóra kell hagyatkoznunk, amelyen a már említett hármast ismertetik majd a nagyközönség előtt - ha hihetünk a mostani hírnek, a középkategóriás testvér valamikor jövőre, a tavasz folyamán mutatkozhat majd be.

Ezt annál inkább valószínűnek tartják, mert akkor már egy évvel járnánk a Lumia 830 megjelenése után, ami eredetileg szintén ezzel a jelöléssel, vagyis megfizethető zászlóshajóként jelent meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #27
    Csak gyerek, egyszer talán ő is felnő :)
  • bakkerman #26
    Te egy nagyon buta ember vagy :)
  • caius marius #25
    Olvass el légyszíves, legalább egy, a funkcionális analfabétizmusról szóló írást! Magadra fogsz ismerni. ;)
  • T2k #24
    lagdroidot vagy a mélysötét tudatlanságban vegetáló birkák vesznek vagy akik kifejezetten szeretnek szopni.
  • T2k #23
    Az még bámulatosabb amikor az agyhalottak meg a még meg sem jelent készülék eladási adatain sápítoznak.
  • tomboy013 #22
    Te nyilván a Hello Kitty kalandjait nézted a MS prezentáció helyett, nézz utána a Continuum-nak meg az Univerzális alkalmazásoknak illetve magának a Win10-nek, ha ebben nem látod a potenciált akkor nincs több kérdésem. Mellesleg ez nem android, hogy csak a hardvert kell nézni, itt szoftver optimalizálás is van úgyhogy teljesen jó alá a vas ;)
    ©caius marius: Nem meglepőbb mint a hozzád hasonló okosok megjelenése akinek semmi érdemi hozzáfűzni valója nincs a témához mint osztogatni másokat. Gyerek vagy még, majd felnősz egyszer.... talán ;) Ráadásul még nem is fizetnek érte, ingyen csinálsz hülyét magadból :D
    Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2015.10.08. 23:13:15
  • caius marius #21
    Bámulatos, hogy valahányszor kidobnak egy vindózos telefont, azonnal megjelennek a fizetett kommentelők és látványos, széllel szemben hugyozásba kezdenek. Nem számít nekik semmi, sem eladási adatok, sem más véleménye, csak védik a védhetetlent. Teszik ezt ráadásul a legbugyutább módon.
    "Jajj láttátok? Itt van a telefon ami üti az összes mostani legjoblegmodernebb telefont eggyüttvéve. Már csak appok kellenének a rencerre,de ez csak a fejlesztőkön múlik, de most aztán igazán!"
    Muhahaha!!!
  • dartois83 #20
    Akkor elmagyarázom még egyszer, hogy megértsed: a régi, "olcsó" androidos telefonom anno annyiba került, mint most egy Lumia 640. Azon túl, hogy természetesen ugyanannyi pénzért idővel egyre jobb és jobb telefonokat lehet venni, ugyanennyi pénzért mikor kapsz egy Nexust, vagy iPhone-t, tehát egy operációs rendszerre dedikált készüléket (ugyanaz a gyártó felel a hardverért és a szoftverért)?

    Nem mondom, biztosan vannak jó androidos készülékek is, de Windows Phone-os rendszerrel legtöbbször csak a kinézet (csempék) és az applikációk hiánya (sajnos tényleg kevés) lehet a gond, de sosem a megbízhatóság.

    Az android nem egy rossz rendszer, de mivel rengeteg telefonon fut, ezért sok esetben nincs jól kalibrálva. Ez kevésbé merül fel talán a Microsoft esetében.
  • anju #19
    Nem igazán érdekel a téma, de a te arrogáns s beképzelt fajtád k.tt idegesítő. Minek képzeled magad, hogy másokat ismeretlenül minősítgetsz ? Honnan a fenéből tudod, ki mennyire értékes és átlagos itt ? Mi ártott neked azzal, hogy tudni szeretné, hogy mi a különbség ez és a többi megoldás között ? Teljes mértékben Dyra-nak adok igazat, tiszteletem az övé, hogy az ennyire primitív válaszaid közt nem süllyedt a te proli szintedre. Jobb lenne ha magadba néznél. Bár úgy is csak megsértődsz, s még neked áll majd feljebb.
  • dyra #18
    Most egy termékről beszélünk, nem értem minek személyeskedsz.