Gyurkity Péter

Európában debütált a Lumia 550

A zászlóshajókkal együtt bemutatott készülék kedvező áron jelent meg a kontinensen.

A Lumia 550 még októberben, a két nagyobbik testvér (az új csúcskategóriás fejlesztések) kíséretében mutatkozott be a nagyközönség előtt, a Microsoft azonban akkor nem részletezte a hivatalos megjelenéssel kapcsolatos tudnivalókat. Most végre sor került erre, az első körben pedig éppen Európában dobják piacra a típust.

A hivatalos blogban megjelent bejegyzésből kiderül, hogy a cég a Windows 10 alatt elérhető legolcsóbb 4G-s megoldásként ajánlja a vásárlóknak az új készüléket, amely egy 4,7 hüvelykes, HD-felbontást támogató kijelzővel jelenik meg. A hangsúly természetesen az új szoftveren van, amely többek között a beépített Office-alkalmazások révén is új élményt kínál, de megtalálható itt a OneDrive, valamint a Cortana is, amely a felhasználók kényelmét hivatott fokozni.


A Lumia 550 a legfeljebb 150 Mbps-os letöltési (és maximum 50 Mbps-os feltöltési) sebességgel, szerény hardveres jellemzőkkel jelenik meg az európai országokban, több online áruház már listázza is az új típust, ajánlott ára pedig 139 dollárnak felel meg - erre természetesen még rájönnek a helyi adók és az esetleges kedvezmények. A globális megjelenés néhány héten belül esedékes, de ez számunkra már nem annyira fontos - a Microsoftnak viszont annál inkább, hiszen a Windows Phone tábort is az olcsó, elérhető készülékek tartották életben az új generáció megérkezéséig.

Ahogy egy másik hírben említettük, az IDC a 2019-ig terjedő időszakban nem jósol nagy előrelépést a Microsoftnak, itt azonban még sok minden változhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #15
    És a világ a te igényeidet követi ugyebár... Kifejezetten örvendetes dolog, hogy fejlődik ilyen szempontból az alsó kategória, azért nehogy már ez is gond legyen....
  • dyra #14
    Bizonyosan.
  • nlght #13
    ehh a link lemaradt
  • nlght #12
    Én havonta 300-400 Mb adatforgalmat bonyolítok átlagosan (hírek olvasása + chat). Képzeld tökéletesen megvagyok HSDPA-val (ami kb. 6-7 Mbit/s), nem fogok harakirit elkövetni, mert 7 Mbit-tel olvasom a mobilos híreket. És ne felejtsd el ez egy középkategóriás, másfél éves telefon.
  • nlght #11
    Miért mi fog történni vele 2 év múlva? És honnan tudod h mi fog történni az 550-es lumiával 2 év múlva? Van ilyen telód, sokat használtad? Idióta... Gyere holnap is nulla érvvel...
  • nlght #10
    Itt 89 dollar a Redmi 1S (50 dollárral olcsóbb), honnan szedted a 200 eurot? Nézz már szét mielőtt hülyeséget posztolsz...
  • tomboy013 #9
    Nekem biztos külön fejlesztenek akkor terméket és szolgáltatást is, mert nincs gondom azzal amit használok. Már a telefonos W10 is hibátlan funkcionalitással megy pedig még kint sincs hivatalosan. Dizájnbeli bakik vannak, de az más kérdés az ugye nem befolyásolja a működést.
    Támogatás igenis van és volt már régen is és lesz a jövőben is.
  • dyra #8
    Ez a támogatás dolog egy üres duma. Az MS beta teszternek nézi az egész világot, és az új rendszereik telefontól kezdve egészen a onedrive-ig hibáktól hemzsegő a használhatatlanság határát súroló eszközök.
  • tomboy013 #7
    Gondolom aki szolgáltatós telefont vesz és szüksége van gyors netre(LTE) annak is tökéletes ajánlat a Redmi. Jah nem. Meg arra is kíváncsi vagyok melyiknél van normális garancia illetve támogatás éveken keresztül itt Magyarországon. Nem a buherálásra gondolok hanem amikor OTA jön a frissítés. Meg az is érdekelne, hogy a Redmit Windows-zal adták-e ki? Szerintem droiddal, úgyhogy nem is értem, hogy kerül ez ide alternatívaként... Aki Win-es telót akar annak mutogathatod a droidos telefonokat.
  • Gauge #6
    Ez egy belépőszintű telefon, ami 2 év múlva is megbízhatóan fog működni. Az Android nem fog. Ennyi.