Szekeres Viktor

Itt az új Rejtő Jenő-film előzetese

A három testőr Afrikában után újabb Rejtő Jenő-adaptációt nézhetünk meg.

A Duna ma este 19:30-kor mutatja be a legújabb Rejtő Jenő-adaptációt, a Madarász Isti által rendezett A fekete múmia átkát. A kultikus író Detektív, a cowboy és a légió című kisregényét Hegedűs Bálint adaptálta 60 perces, tévéfilmes formátumra, s a gyártó olyan színészeket nyert meg a produkcióban való részvételre, mint Hajduk Károly, Haumann Péter, Hegedűs D. Géza, Józsa Imre, Radnay Csilla, Schmied Zoltán, Szervét Tibor, Tamási Zoltán és Vásári József.


A Detektív, a cowboy és a légió Rejtő Jenő egyik kevésbé ismert művének számít, a történet egy fergeteges komédia keretében mutatja be az irodalmi kávéház közegét, görbe tükröt állítva hívja a nézőt a kulisszák mögé, hogy betekintést nyerhessünk, hogyan is születtek az évszázad legsikeresebb ponyvaregényei. Ugyanis a filmben nem "valóságos" történet elevenedik meg, hanem a ponyvaregényírói túráztatják fantáziájukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lapajka #3
    Ez nem Rejtő adaptáció! Ezt nem Rejtő írta, hanem Rejtőről írták, pontosabban Rejtő is szerepel benne... kb ennyi köze van Rejtőhöz, meg hogy középszerűen erőlteti a rejtői hangulatot, és gegeket... de meg sem közelíti a valódi Rejtőséget...
  • KoLaMan #2
    Édes Istenem, legalább egy min480p minőségű előzetest raktak volna fel...
  • paby88 #1
    meg kell nézni