Gyurkity Péter

Totális csőd az Apple Watch?

Erre utalnak az elemzői adatok, amelyek csaknem 90 százalékos visszaesést mutatnak.

Az Apple ugyan eddig még nem közölt túl sok információt saját okosórájának forgalmáról, a különböző elemzők azonban hónapok óta igyekeznek megbecsülni az eladások alakulását, és bár az adatok nyilván nem egészen pontosan, a kapott számokból egy igencsak negatív trend bontakozik ki.

A Slice Intelligence például saját Twitter-hírfolyamában tette közzé az április eleje óta eltelt időszak eredményének alakulását, az ábra pedig egy csaknem folyamatosan csökkenő eladási számot mutat. Ők az online vásárlás mellett döntő felhasználók számlái alapján próbálják megbecsülni a valós számokat, ebből pedig az rajzolódik ki, hogy bár az előrendelési adatok igencsak pozitív képet mutattak, az április csúcsot azóta sem sikerült megdönteni, mi több, hónapról hónapra romlik a viselhető eszköz forgalma, ami már-már katasztrofálisnak mondható.

Jellemző, hogy míg április végén heti 44 ezernél akadt ki a számláló, addig májusban már a heti 42 ezer számított a maximumnak, júniusban pedig igencsak komoly esés következett be az eladott példányok számában, aminek eredményeként először 20 ezer darab alá csökkent a mutató, július elejére pedig alig 5 ezret adtak el, vagyis az érdeklődés folyamatosan csökken. Érdemes megjegyezni, hogy a többi elemzőcég is nagyjából hasonló adatokat kapott saját becsléseik során, vagyis valószínűleg nem tévedésről van szó.

Mindez persze nem vetít előre túl sok jót az Apple számára, amely úgy gondolta, hogy sikerrel lovagolhatja meg a viselhető eszközök iránti vásárlói érdeklődés trendjét, újabb milliókkal, netán milliárdokkal bővítve ki bevételét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #47
    Lathatoan te nem vagy tisztaban a tularazas szo jelentesevel, de segitek, mert faszagyerek vagyok:
    "Adj. 1. overpriced - too costly for the value; "overpriced items at resort shops"" ez a freedictionary
    "if something is overpriced, it costs more than it is worth" Cambridge dictionary, business english
    "worth less than the price that is being charged" Macmillan dictionary

    1 pohar viz a sivatagban a szomjazonak 1 milliard dollarert tularazott, megis meg fogja venni, ha van ra penze, ugyanigy a 100 dollaros termek 500-ert tularazott, akkor is, ha van ra piackepes kereslet.
  • Papichulo #46
    Mi az a rongyos milliard USD?! Apple is doomed!!! :)
  • Tikal #45
    "Mindez persze nem vetít előre túl sok jót az Apple számára, amely úgy gondolta, hogy sikerrel lovagolhatja meg a viselhető eszközök iránti vásárlói érdeklődés trendjét, újabb milliókkal, netán milliárdokkal bővítve ki bevételét."

    Az az egy milliárd csak összejött vele...
  • Tikal #44
    Mégsem akkora csőd? :)
  • Tikal #43
    Lásd Kínai autógyártás és stb :)
  • Papichulo #42
    Hugo Barra szerint ha valamit pofatlanul le lehet masolni, akkor mar nem is kell fejlesztesre sok penzt kolteni, igy olcson is lehet adni a termeket ;)
  • UUUU #41
    https://sg.hu/cikkek/108661/mar-a-harmadik-legnagyobb-mobilgyarto-a-xiaomi

    "Barra az okostelefonok árazására is kitért, melynek kapcsán megjegyezte, hogy szerintük ha valamit 200 dollárból is el lehet készíteni, akkor azt a terméket nem kell 600 dollárért forgalmazni."
  • Tikal #40
    Vagy a palackozott ásványvízről :)

    1l ásványvíz 100ft VS 1m3 csapvíz 220ft

    Ez most akkor túlárazott vagy sem? Miért veszik az emberek mégis? :)
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2015.07.14. 16:39:01
  • M2 #39
    Én a Coca-Coláról beszéltem. Előállítási költsége 2 Ft / Liter. :-)
  • Papichulo #38
    " the latest estimates from Canaccord Genuity indicate that Apple takes 92% of the profits for the entire smartphone industry despite accounting for only 20% of sales." (forras)