Berta Sándor

Csomag­szállító szol­gál­ta­tást tesztel az Uber

A társaság lehetővé tenné a kereskedők számára, hogy futárok és sofőrök segítségével juttassák el a csomagjaikat a megrendelőknek.

Az Uber azzal kísérletezik, hogy egy új szolgáltatás keretében - egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államok területén - az UberRush futárjaival és a saját sofőrjeivel még a vásárlás napján kiszállítsa a megrendelt termékeket. Az ezzel kapcsolatos információkat a TechCrunch jelentette meg. A cég keresi annak módját, hogy miként lehet a futárok és a sofőrök erőforrásait még jobban kihasználni. Az UberRush nevű szolgáltatást már tavaly tesztelték számos kereskedő bevonásával. Az információkból az szűrhető le, hogy az Uber keresi annak a lehetőségét, hogy a sofőrök a jövőben egy időben szállíthassanak utasokat és árucikkeket, amihez szükség lesz egy közös alkalmazásra.

Az eredeti tervek alapján a szolgáltatás a nagy e-kereskedelmi platformokra (Amazon, eBay) összpontosított volna, azonban ez logisztikai szempontból túl költségesnek bizonyult. Az Uber Merchant Delivery nevű program iránt érdeklődik többek között a Cohen’s Fashion Optical, a Hugo Boss, a Neiman Marcus, a Louis Vuitton és a Tiffany’s. A társaság összesen 400 kereskedővel folytat egyeztetéseket és már teszteket is végzett.

Az UberFresh már most is elérhető az élelmiszerek szállítására, míg az UberEats különböző ételeket szállít ki Barcelonában, Los Angelesben, Chicagóban és New Yorkban. Az UberEssentials segítségével a tesztelők háztartási berendezéseket szállíttathattak maguknak, de a programot időközben leállították.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!