Berta Sándor

Milliárdokért vesz Samsung SSD-ket az Apple

Lapértesülés alapján a gyártó szállíthatja számos Apple-termékhez az SSD-meghajtókat. A hírt a The Korea Times szellőztette meg.

A Samsung több milliárd dollárért látja el 3D-V-NAND-os SSD-kkel az Apple legújabb MacBook, MacBook Air és MacBook Pro típusú notebookjait. Mindez megerősíti az iFixit korábbi információit, az oldal munkatársai ugyanis az új 13 hüvelykes MacBook Air és MacBook Pro modellekben egyaránt a Samsung SSD-it találták meg, míg a legújabb 11 hüvelykes MacBook Air készülékbe a SanDisk Marvell-vezérlővel felszerelt SSD-meghajtója került.

Az adattárolók Kínában, a Samsung Xianban lévő üzemében fognak készülni. Tehát a két óriáscég a vitái ellenére szorosan együttműködik egymással: a The Korea Times rámutatott, hogy a Samsung ezen kívül is nagy mennyiségben szállít DRAM-chipeket az Apple számára, a jövőbeli iPhone készülékekhez készített DRAM-ok legalább felét a dél-koreai óriáscég biztosítja majd. Emellett szintén a Samsung szállítja az iPhone és az iPad készülékek System-on-Chipjeit.

A The Korea Times értesülései alapján az Apple következő termékgenerációja által használandó A9 és A9X rendszerchipek 80 százalékát fogja biztosítani a Samsung, míg a Daiwa Securities szerint a TSMC gyárthatja a következő iPad készülékek A9X chipjeinek és az A9-es chipek 70 százalékát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kotomicuki #10
    Pontosan!
    Ez az egyik oka, hogy minden jóval többe kerül, mint ami a valós értéke volna - a vásárlónak kell mindent megfizetnie.
  • lammaer #9
    Persze világos, csak ugye amikor engem megcsesznek 1 milliárddal a pisti javára, akkor ha pisti legközelebb hozzámjön lehúznám én is rendesen :)
  • lammaer #8
    Hát pedig de... "óvónéééni.. én találtam fel a téglalap alakú telefont és a samsung mááásoljaaaaaaa! " :)
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.03.19. 08:45:30
  • who am I 7 #7
    de a marketingjük, akkor miért óvodás? érdekes...
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2015.03.19. 02:09:19
  • SirBubu #6
    akkor viszont nem marad más hátra az egyszeri júzernek, mint megtanulni az ő nyelvükön, és kitaposni belőlük mindent, amit ígértek (-nak/-nek)

    ideje felébredni, wake up Neo!
  • M2 #5
    Ezek profitorientált cégek, nem óvodás gyerekek.
  • aru #4
    Azt hittem az apple az innováció és a világ közepe! SSD-t vesz?! :O
  • kvp #3
    Van ket ceg, amik a piac (=penz) es a bevetel (=penz) elosztasa soran kialakult nezetelteresek miatt utaljak egymast, de mindketto nagyot bukna ha nem uzletelnenek egymassal. Tehat reszben vitatkoznak a birosagokon, reszben versenyeznek, de kozben kereskednek is. Nem tul etikus, talan gazdasagilag nem is annyira hatekony, de a ket ceg reszvenyesei szamara jovedelmezo felallas.
  • qrd0xQSt2rdvnu #2
    Nyilván megy a harc közöttük, mindkettő igyekszik maximalizálni a piaci részesedést, növelni a profitot, védeni a saját érdekeiket. Viszont a felszín alatt meg megy az üzletelés. Amíg az Apple az emberek számára gyárt terméket, addig a Samsungnak hatalmas piacot jelent az, hogy a többi gyártó számára termel. Szóval attól még, hogy a hétköznapi emberek felé való üzletben keményen hadakoznak, a Samsung nem engedheti meg magának egy ekkora piaci szegmens elvesztését, mint alkatrész beszállító és chipgyártó.
    Ami mondjuk érdekes szitu, hogy akkor most a Samsung kezében vannak az Apple ARM implementációnak a tervei. Sőt, ezek szerint maga a Samsung támogatta nagyon komoly tudással a gyártásra optimalizálást. (Ilyen jellegű IC gyártásnál mély technológiai együttműködésre van szükség a gyártó és a megrendelő között).
  • lammaer #1
    Nem úgy volt hogy a SAmsung és az apple harcol egymással? SAmsungot megbírságolták vmi apple patent miatt, aztán a samsung meg azt mondta hogy ok, majd visszadod a pénzt a kijelzőink megemelt árával...

    Azt most megint love and peace van :)