Berta Sándor

Elérhető az első 3 terabájtos SSD

A Fixstars japán vállalat két új modellt is bejelentett, amelyek az Amerikai Egyesült Államokban már kaphatók.

Az SSD-1000M és a az SSD-3000M 1, illetve 3 terabájt tárolókapacitással rendelkező, 2,5 colos meghajtók, SATA 3.0-csatlakozóval vannak ellátva és az utóbbi jelenleg a legnagyobb tárkapacitású SSD végfelhasználóknak. A két termék mellett heteken belül érkezhet az SSD-5000M nevű 5 terabájtos változat is.

Mindegyik modell 19 nanométeres gyártási eljárással készített MLC NAND flashmemóriachipekre épül, a súlyuk kevesebb, mint 115 gramm, a méretük pedig 100mm x 70mm x 9.5mm. Az olvasási sebesség standard üzemmódban 520 MB/s, az írási sebesség 350 MB/s; ugyanakkor az emelt sebességű üzemmódban az olvasási sebesség 520, az írási sebesség pedig 500 MB/s. A meghajtók rendelkeznek TRIM-, Garbage Collection- és S.M.A.R.T-támogatással, a fogyasztásuk pedig kevesebb, mint 6,2 watt.

Satoshi Miki, a Fixstars Corporation társalapítója és vezérigazgatója kijelentette, hogy az SSD-1000M és az SSD-3000M Japánban már tavaly november óta kaphatók és nagyszerű visszajelzéseket kaptak a vásárlóktól. A fejlesztések során arra összpontosítottak, hogy az SSD-k nagy teljesítményűek és minél tartósabbak legyenek. A két meghajtó néhány napja immár az Amerikai Egyesült Államokban is megvásárolható. A bevezető árak ugyanakkor nem ismertek, miként azt sem lehet tudni, hogy a gyártó által hivatalosan 1 év garanciával kínált termékek Európában mikor lesznek elérhetők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Major #4
  Szerencsére te használhatsz csattogós lepkét is, amely olyan sebességű lesz, ahogy "hajtod".
 • halgatyó #3
  Sajnos, hiába gyorsul a hardver mint a rakéta, ha közben a szoftver mindent visszafog... a winfos 12.nulla-nulla olyan lassú lesz mint a döglött lajhár
 • M2 #2
  Én már kivárom inkább a 4 terásat...
 • CairoJack #1
  Teránként 10 rugót még adnék is érte. Sőt, szerintem rögtön 2-3-t vennék.
  Persze azt az egymilliárd forintot, amit majd vélhetően lekérnek érte, már nem adnám meg. :(