Berta Sándor

PC-re is jöhet a WhatsApp?

Az okostelefonokat meghódító alkalmazás a közeljövőben az asztali számítógépeken és a laptopokon is megjelenhet.

Egyre több jel mutat arra, hogy a WhatsApp fejlesztői a szoftver egy új verzióján dolgoznak. A programnak komoly hiányossága, hogy jelenleg nincsen olyan változata, amely akár PC-n vagy táblagépen működne. Az új kiadás egy webes chat lehet. Az új verzióval kapcsolatos első információ érdekes módon a konkurenciától származik. Pavel Durov, a WhatsApp alternatívájának számító Telegram első embere ugyanis azt nyilatkozta, hogy a vetélytársuk megpróbálta néhány munkatársukat átcsábítani.

A hír kapcsán az Androidworld.nl oldal kutakodni kezdett a WhatsApp androidos változatának programkódjában, és talált is valamit. Számos dolog utalt arra, hogy készül a webes kiadás, valamint felbukkant a web.Whatsapp.com cím is, ami időszakosan már elérhető.

A webes chatnél a biztonságról egy a számítógép képernyőjén megjelenített és az okostelefonnal lefényképezhető QR-kód gondoskodhat, de egy ilyen azonosítási folyamatnak komoly hátránya is van: az okostelefon használatától függ. Amennyiben a készülék akkumulátora lemerül, akkor a felhasználó nem tud bejelentkezni, hogy elolvassa az üzeneteit vagy válaszoljon azokra. Ugyanakkor az Androidworld.nl arról számolt be, hogy az alkalmazásból a webes verzióval kapcsolatos összes információt eltávolították. Így egyelőre nem lehet tudni, hogy a projekt folytatódik-e, leállították vagy csak jegelték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • netgengszter #3
    Spanyol viasz. Anno volt az MSN pc-re. Igaz, akkor nem volt "okos" teló hozzá. Most ötvözik.
  • Ferrer #2
    1 dollár évente..
  • Etinger #1
    Most töröltem le, mikor meglebegtette hogy nem lesz ám mindig ingyenes ez és örüljek neki, hogy még az :) Akkor már inkább a Viber. Ráadásul erre a facebook úgyis rátenyerelt.