SG.hu

Elérte az 5 milliót a magyar Facebook felhasználók száma

A magyarországi Facebook felhasználók száma pénteken elérte az 5 milliót, derül ki a Social Daily statisztikájából.

Immár a hazai populációnak több mint a fele aktívan használja a Facebookot. (Aktív Facebook-felhasználónak azon egyéni felhasználó számít, aki az elmúlt harminc napban minimum egy alkalommal belépett a Facebook-rendszerbe. ) Az elmúlt hónapokban lassan emelkedett az új felhasználók száma, ám a friss adatok alapján egy hónap alatt 200 ezer ember regisztrált be és ezzel elérte Magyarország az 5 millió felhasználót. Így világviszonylatban hazánk a 43. legtöbb felhasználóval rendelkező ország lett. A SocialDaily statisztikájából további érdekes és hasznos adatok is kiderülnek, többek között az, hogy a magyarországi felhasználók körében a mobilpenetráció 83%-os, a felhasználók 52%-a nő, több mint 23%-a 25-35 év közötti, és 13% adta meg családi állapotának azt, hogy egyedülálló, viszont az elmúlt fél évben 56 ezer felhasználó házasodott.

Ha pedig a szokásokat vesszük górcső alá, akkor kiderül, hogy a magyarországi felhasználóknak 9,6%-a utazik gyakran, és a kedvenc célpontjuk Németország illetve Anglia. A többség legszívesebben egy hegyen kirándul (6,4%), de majdnem ugyanennyien részesítik előnyben a városnézést is. Szabadidejében szívesen sportol a magyar, leginkább edzőterembe jár és testépítésre fordítja az időt, de a futás és a jóga is népszerű sport. A bioélelmiszerek iránt 26 ezer felhasználó érdeklődik, míg 580 ezer felhasználó kedveli a borokat, a sört azonban 360 ezer ember.

A statisztika a felhasználók összes aktivitását veszi alapul: like, tag, check-in, fotó és videó feltöltés, illetve IP cím alapján. Ezek a statisztikák nem átfedés-mentesek, hiszen az adatok különböző szerverekről érkeznek és egy-egy interakció adatszinten többféleképpen is értelmezhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HussarF #6
    Kérdés, hogy az 5 millióból hány valódi és hány fake account?
  • ddt500 #5
    Honnan tudod, hogy az ömlik onnan ha nem is vagy fent? :D
  • endrev #4
    Kelta, rám sem ömlik reklám dögivel. Basszus, ez hogyan lehetséges! :O

    Ehelyett kapcsolatot tarthatok az ismerőseimmel, enélkül érdemi szinten elszigetelt volnék (gyakorlatilag egyetlen barátommal tudnám tartani a kapcsolatot). Ja, és ingyen. Az közölt adataimat megszűröm, csak az látható és csak annak számára, amit és akinek megengedem, és csak az a személyese adat van fönt a profiladataimban, amit odaengedek.

    Gyorsan eljutnak hozzám a hírek, érdekességek. Megismertem a páromat rajta keresztül. Barátságok és szakmai kapcsolatok születtek és ápolhatóak neki köszönhetően. Ilyen szörnyűségek köszönhetőek ennek a szörnyetegnek.

    Add át üdvözletem a medvének. :D
    Utoljára szerkesztette: endrev, 2014.09.30. 18:22:59
  • endrev #3
    Facebook-felhasználók. Kötőjellel. Állítható az egyik tagról a másik? Nem. Akkor kötőrjel. TÁDÁÁÁ
  • Kelta #2
    szerencsére én nem vagyok ott..és milyen jól elvagyok nélküle..igaz, nem is ömlik rám a sok szenny meg reklám dögivel onnan...
    Utoljára szerkesztette: Kelta, 2014.09.30. 16:35:20
  • kgbela #1
    Mi az, hogy "adatszinten többféleképpen is értelmezhető"?
    Utoljára szerkesztette: kgbela, 2014.09.30. 02:16:25