Berta Sándor

Intelligens otthonokhoz készíthet hardvereket az Apple

az Apple hamarosan beléphet az intelligens otthonokhoz kifejlesztett hardverek területére.

A 9to5Mac arról írt, hogy a társaság létrehozta azt a fejlesztőcsapatot, amely elkészítheti a különböző okos háztartási készülékeket. Az Apple az új termékeket integrálná a meglévő hardverkínálatába. A kiszivárgott információk szerint az új hardverek fejlesztése már folyamatban van, ugyanakkor a projekt bármikor felfüggeszthető vagy leállítható.

A vállalat ugyanakkor aligha lesz a Google által januárban felvásárolt Nest Labs vetélytársa, sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy a gyártó első megoldása egy lakásautomatizálási irányítóközpont vagy hangszórórendszer megalkotása lehet. Ez utóbbit alátámaszthatja a Beats Electronics felvásárlása, ugyanis a cég vezeték nélküli fejhallgatókat is készít.

Az Apple által a fejlesztői konferenciáján nemrég bemutatott HomeKit csomag is azért készült el, hogy elősegítse a saját hardverek megalkotását. A HomeKit lehetővé teszi az iOS-t futtató eszközöket használóknak az intelligens lámpák, termosztátok, garázskapuk és az internethez csatlakozó háztartási rendszerek vezérlését, akár alkalmazásokon, akár a Sirin keresztül. Így felkapcsolhatók például a lámpák vagy kinyithatók a garázskapuk.

Május végén derült ki, hogy az Apple következő fejlesztése az otthoni rendszerekhez kapcsolódhat és olyan szoftvert fejleszthet ki, amelynek a segítségével az iPhone a lakás vezérlőrendszerévé válhat. A világítás bekapcsolása, a fűtés vezérlése, a riasztók beállítása mind elvégezhető lesz az új program és az iPhone segítségével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!