Berta Sándor

Komoly kihívások előtt áll a WhatsApp

A Facebook általi felvásárlás ellenére az alkalmazás önálló marad. A szoftver az utóbbi időben nem tudott erősen növekedni.

Brian Acton, a WhatsApp társalapítója elmondta, hogy nagy kihívást jelent a számukra az, hogy az Amerikai Egyesült Államokban tovább növekedjenek, de más piacokon, például Japánban és Tajvanon is hasonló problémával küzdenek. A menedzser elismerte, hogy kicsit nagyobb erőfeszítéssel ezekben az országokban sokkal sikeresebbek lehettek volna, ugyanakkor biztosak abban, hogy az átadást-átvételt követően is komoly pozícióban maradnak a Facebookon belül.

Az üzletember a problémák ellenére optimista; jó kapcsolatban vannak a Facebookkal és azzal mindkét fél pontosan tisztában van, hogy az együttműködés csak akkor fog jól funkcionálni, ha a WhatsApp továbbra is alapvetően önálló marad. A két platform összeolvasztása nagy kockázatot hordozna magában: a WhatsApp felvásárlása után gyorsan kiderült, hogy a felhasználók egy része nem fogadta túl jól a hírt. A szolgáltatás a jelenlegi formájában is nagy értéket képvisel a Facebook számára, ugyanis egymilliárd felhasználóval növelheti a konszern célközönségét.

Acton hozzátette: az egész dolgot nem abból a perspektívából nézik, hogy "a borg asszimilálja őket", ezért megpróbálják eloszlatni azokat a felhasználói aggodalmakat, amelyek azzal kapcsolatosak, hogy a két platform összeolvadása miatt az adataik bekerülnek a Facebook információáradatába. A telefonszámokon kívül nincsenek is a birtokukban olyan adatok, amik érdekesek vagy fontosak lehetnének. A munkatársaik nem kutatják át az elküldött üzeneteket, amik amúgy is titkosítva vannak és amiket nem tárolnak központi helyen.

A Facebook februárban vásárolta meg 19 milliárd dollárért a szolgáltatást és nemrég az Európai Bizottság engedélyét kérte a tranzakcióhoz, hogy így kerülje el az európai uniós tagországokban a későbbi kartellügyi vizsgálatokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #1
    Hát szerintem a szkájp is sok felhasználót bukott amikor megvette az M$. Nem mindenkinek "szimpatikus" dolog az, hogy az NSA mindent rögzít róluk. A baj, hogy ez egyre nehezebben kerülhető el.
    Kellene valami olyan alapítványi tulajdonú esetleg nyílt, de kormányokhoz nemigen köthető rendszer, ami jópár elterjedt platformon használható. Amikor egy-egy ilyen megszületik, akkor a készítők valahogy mindig "elqrvulnak" és eladják magukat valamelyik hatalomnak. Hát ez sokaknak nem tetszik, főleg aki kicsit is gyanakvó és van mit vesztenie. A csádi halászok meg pont lesz@rják...